Son devirden bir âlim portresi

Son devirden bir âlim portresi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Son devir din adamlarından Muhammed Kâzım Aydın’ı odağına alan “Rabbânî Bir Âlim Şeyh Muhammed Kâzım Aydın el-Hâlidî en-Nakşibendî” adlı kitap raflarda yerini aldı.

MURAT ÖZTEKİN

İbrahim Baz’ın kaleme aldığı eser, Osmanlı devrinde Siirt’te doğup, cumhuriyet yıllarında faaliyet gösteren Şeyh Hazin’in torunu olan âlimin; zorlu hayatının yanında Ehl-i sünnet merkezli dinî hassasiyetlerini de ortaya koyuyor. İnsan Yayınları etiketiyle neşredilen kitapta Muhammed Kâzım Efendi’nin hayatı üzerinden Doğu’daki İslam kültürü ve medreselerin durumu ile son bir asırda karşılaşılan zorluklar da anlaşılıyor. Aydın’ın bir din adamı olan babasının toleranslı tavrına rağmen sürgüne gönderilmesinin anlatıldığı başlık, bu bakımdan dikkat çekiyor. Kitapta, Kâzım Efendi’nin yazdığı eserler hakkında geniş bilgiler verilirken, tasavvufa dair konuşmaları ve hakkında yazılar şiirler de okuyucuya sunuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...