Sinemacı yüzünü salona çevirdi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Sinemacı yüzünü salona çevirdi

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / HABER MERKEZİ

Disney+ ve diğer platformlar, ekonomik sebeplerle Türk filmleri ile yollarını ayırdı. Platformlara iş yapan Türk yapımcılar, yüzünü yeniden sinema salonuna çevirdi.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Platformlara film yapan Türk yapımcılar, tekrar sinema salonlarına yöneliyor... Disney+, Türkiye’nin de aralarında olduğu bazı ülkelere ait yapımları, ekonomik gerekçelerle geçtiğimiz aylarda platformdan çıkardı. Yine aynı sebeple yeni yapımlarını durdurdu. Diğer dijital platformlarda da yeni orijinal Türk yapımlarının sayısında azalma yaşandı.

Ekonomik olarak beklediklerini bulmayan bazı Türk yapımcılar ise bu durum karşısında yeni projelerini sinemalara göre hazırlamaya başladı. Hatta dijital platform için üretilen ve 13 Ocak’ta Disney+’ta yayınlanan “Bursa Bülbülü” filmi bile bu defa sinema salonlarında seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaryosunu Ata Demirer’in yazıp aynı zamanda başrolünde olduğu film, 6 Ekim’de vizyona girecek. Eserin biletleri “indirimli fiyatlarla” sloganıyla ucuza satışa sunuluyor. Eşine az rastlanır şekilde dijital platformdan sinemaya taşınan filmin ne kadar seyirci çekeceği ise merak konusu oldu. 

TEPKİLER VAR

Bazı sinemacılar ise “Bursa Bülbülü” için alınan bu karara tepki gösteriyor. Daha önce aynı tarihte gösterime girmesi planlanan “Hükûmet Bey” filminin yönetmeni Fatih Yıldırım, “Bursa Bülbülü”nün ucuz biletle gösterime gireceğini, bunun küçük yapımcıları zora sokacağını iddia ediyor.

402 FİLM VİZYONA GİRDİ

Bu yıl 402 filmin vizyona girdiği Türkiye’de bu rakamın sene sonunda 500’e ulaşması bekleniyor. Böylece sinemada gösterilen film sayısı, dijital platformların popüler olmadığı pandemi öncesindeki seviyeye yaklaşacak.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...