İstanbul Tasarım Bienali'nde unutulan meslekler

İstanbul Tasarım Bienali'nde unutulan meslekler

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

"Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla düzenlenen Tasarım Bienali'nde, "Tekrarsız" belgeselleri ziyaretçileri bekliyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 14 aralık'a kadar sürecek olan Tasarım Bienali, unutulmaya yüz tutan meslekleri konu alan "Tekrarsız" belgesellerine de ev sahipliği yapıyor. "Gelecek Artık Eskisi Gibi Değil" başlığıyla düzenlenen ve 14 Aralık'a kadar devam edecek bienal, 53 proje ile bienal süresince devam edecek paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları, film gösterimleri gibi farklı etkinliklerle meraklılarını bekliyor. Unutulan mesleklerle ilgili belgeselleri hazırlayan Ersa Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, belgeselde 1958 yılında Sivas'ta Ersa'nın metal atölyesinde su borularını bükerek koltuklar ürettiği zanaat yıllarına götüren "Tekrarsız" serisini oluşturduklarını ifade etti. Belgeseller için Anadolu'nun dört bir yanını gezdiklerini ifade eden Yalçın Ata, belgeselde yer alan kimi sanatçının "son usta" olduğunu kaydetti.Döküm, çini, dokuma, çömlek, bakır işleme ve ahşap oyma sanatları için İstanbul, İznik, Göreme, Avanos, Gaziantep ve Sivas'ta çekimler yaptıklarını söyleyen Ata, "Biz unutulan zanaat ve zanaatkarları bir şekilde yeniden gündeme getirmek ve el işçiliğini sanatla birleştirmek istedik " dedi.
Kültür Sanat Servisi



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...