Kurtulmuş: İsrail'in Güvenlik Konseyi'nde dayısı var

Kurtulmuş: İsrail'in Güvenlik Konseyi'nde dayısı var

DÜNYA Haberleri

"Mescid-i Aksa'ya giren askerlerin zihniyetleri kirli. BM Güvenlik Konseyi'nden hangi kararı alırsanız alın nasılsa uygulanmayacak."

Avusturya'da temaslarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi. Birleşmiş Milletler'in yapısını eleştiren Kurtulmuş, "Güvenlik Konseyi, ne Suriye ne Ukrayna krizini çözebilir. Gücü elinde bulunduran 5 ülkede güç. 47 senedir ilk defa İsrail askerleri, o kirli postallarıyla Mescid-i Aksa'ya girdi. Ruhları, zihniyetleri kirli adamların. Bütün dünya seyrediyor. Hiçbir şey yapılmayacak nasılsa. Çünkü adam, BM Güvenlik Konseyi'ndeki dayısına güveniyor. Hangi kararı alırsanız alın uygulamayacak" diye konuştu. Avusturya hükümetinin çıkarmayı planladığı yeni "İslam" yasa tasarısından duyulan rahatsızlığı Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'a ilettiğini de ifade eden Kurtulmuş, "Bu ülkede yaşayan bütün Müslümanların aynı haklara sahip olmasını savunuyoruz" dedi. Sözkonusu tasarı, İslamî sivil toplum kuruluşlarının yurtdışından finansman desteğini kesmeyi hedefliyor. Yine Alevilerle Sünnileri bir çatı altında toplayan devlet, cemaatin başına da Viyana Üiversitesi'nden bir kişiyi atamayı öngörüyor. nbsp;
Viyana İslam Temsilciliği Başkanı Fuat Sanaç, "Avusturya'da 70 bin İslam dersi alan öğrenci var. 570 öğretmenin maaşını devlet veriyor. Tasarı, verilen hakları tamamen budayacak" ifadelerini kullandı.
Fuat Uğur VİYANA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...