Galaksinin derinliğinde medeniyeti kurtarmak

Düzenleyen:
Galaksinin derinliğinde medeniyeti kurtarmak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yönetmen Besson’ın çizgi romandan uyarladığı ‘Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu’, bir medeniyeti ve kâinatı kurtarmak için girişilen mücadeleyi basit ama heyecanlı bir hikâyeyle işliyor.

Star Wars gibi birçok uzay filmine ilham kaynağı olduğu düşünülen ‘Valerian ve Laureline’, yıllar sonra çizgi roman sayfalarından beyazperdeye taşındı. İlk macerası 1967 yılında neşredilen Fransa menşeli çizgi roman, yine Fransız bir yönetmen olan Luc Besson tarafından “Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu” ismiyle filmleştirildi. ‘Beşinci Element’ ve ‘Lucy’ gibi oldukça ses getiren bilim kurgulardan tanıdığımız Besson, filmin oyuncu kadrosuna Dane DeHaan, Cara Delevingne, Ethan Hawke ve Clive Owen’ın yanı sıra şarkıcı Rihanna’yı da dâhil etti.
700 YIL SONRASINA SEYAHAT...
Bilim kurgu ve uzay konseptini birleştiren filmde, günümüzden çok ileri bir zamana, 28. asra gidiyoruz. Bu seyahat daha filmin başında çok çarpıcı bir sahneyle gerçekleştiriliyor. Dane DeHaan ve Cara Delevingne, galaksiyi korumakla vazifeli polis memurları Valerian ve Laureline olarak karşımıza çıkıyor. İki kahramanı yeni bir vazifeye taşıyansa fezadaki Alpha şehrinde yaşananlar... Kâinattaki bütün canlılar Alpha şehrinde bir araya gelerek, yüksek bir medeniyet ve kültür inşa etmişlerdir. Yüz yılların birikimi olan bu metropol, bilinmeyen bir düşmanın saldırısıyla karşı karşıya kalır. Şehirdeki “Avatarvari” ırk olan “İnciler” hedef alınınca kahramanlarımız harekete geçerler. Alpha’ya ulaşan Valerian ve Laureline, oradan oraya ilerleyen süratli bir maceranın içerisine girerler. Zamana dayalı bu mücadelede hem Alpha’yı hem de bütün galaksiyi kurtarmak için savaşırlar...

Karakterler rengârenk 
Yönetmen Luc Besson ‘Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu’nda, başarılı filmi ‘Beşinci Element’i hatırlatan bir macera sunuyor. Eserin en çok dikkat çeken yönü, iyi animasyonlar ve CGI teknolojisiyle şekillenen görselliği... Filmde bu üstünlük kullanılarak zengin bir karakter çeşitliliği meydana getirilmiş. Karakterlerden bazılarına da Avatar filmi büyük ‘ilham’ kaynağı olmuş. Eğlence seviyesi oldukça yüksek olan filmdeki mizah da seyirciyi tatmin edecek seviyede. Ancak iş hikâyeye geldiğinde film -çizgi romana dayanmasına rağmen- büyük şeyler vadetmiyor. İnce bir zekâ gücüne ihtiyaç duymadan da filmin sonuna dair kuvvetli tahminlerde bulunulabiliyor. Ama oyunculuk olarak Dane DeHaan ve Cara Delevingne arasındaki uyum oldukça güçlü. Şarkıcı Rihanna ise hiç de gerekli olamayan bir sahneyle filme dâhil olsa da, beklenenin üstünde bir performans sergiliyor. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda ‘Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu’ salt eğlenceye dayalı bir feza yolculuğuna çıkmak için ideal bir opsiyon olarak duruyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...