Furkan Karaderi deprem romanı yazdı, yazdığını yaşadı

- Güncelleme:
Furkan Karaderi deprem romanı yazdı, yazdığını yaşadı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Elâzığ’da 2020’deki depremi yaşayan ve ardından “Yerle Yeksan” adlı bir roman kaleme alan genç yazar ve oyuncu Furkan Karaderi, yazdıklarını yaşadığını söyledi.

MURAT ÖZTEKİN'iN HABERİ - Son depremlere ailesinin yanında yakalanan Karaderi, “Ailemin yanına gittikten 2 gün sonra gece vakti Malatya’da depreme yakalandım. Bir taraftan deprem yazarıyken sonrasında yazdıklarımı yaşayan bir depremzede oldum. İlk depremde yaralandım. Zor bir süreçti, ilk anlarda depremden bir iki dakika öncesinde uyanmıştım. Tam telefonu elime aldığım anda sarsıntı başladı. Kitabımın ilk cümlesi de şuydu: ‘Üzerine ayazın çöktüğü bir gecenin en derin vaktiydi’. Yaşadığım deprem de aynıydı. Deprem bir gecenin en derin vaktinde başladı” diye konuştu. Karaderi, bundan sonra 6 Şubat’ta Malatya’da yaşadıklarını hem kitap hem de senaryo olarak kaleme alacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...