Eski Kâhta Kalesi de depremde yara aldı

- Güncelleme:
Eski Kâhta Kalesi de depremde yara aldı

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Türkiye’de yaşanan 6 Şubat depremlerinin acı bilançosu her geçen gün daha net ortaya çıkıyor. Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde bulunan tarihi Eski Kâhta Kalesi’nin de hasar gördüğü tespit edildi.

Yedi sene süren restorasyonun ardından geçtiğimiz yıl ziyaretçilere kapılarını açan Eski Kâhta kalesinin başta surları olmak üzere bazı kısımları meydana gelen deprem sonrasında yıkıldı. Kaleden düşen kayalar, etrafa yayıldı.

Tarihî 2 bin yıl evveline uzanan kale, ilk olarak Kommagene Krallığı döneminde inşa edilmiş, 1260’larda Memlukler devrinde son hâlini almıştı. Kalede su yolları, sarnıç, zindan, dükkânlar, mescit ve geniş odalar bulunmakta.
Öte yandan kalenin yakınlarında bulunan Arsemia antik şehrinde ise bir hasarın olmadığı öğrenildi. Kahramanmaraş merkezli on şehirde yaşanan depremde pek çok kültür mirası zarar gördü. Onlar arasında Antep Kalesi, Malatya Yeni Camii ve Arslantepe Höyüğü de yer alıyor.

(İHA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...