Çinli sanatçı deprem mağdurları için seferber

- Güncelleme:
Çinli sanatçı deprem mağdurları için seferber

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Deprem mağdurları için bütün dünyadan yardım toplayan sanatçı Ali Lei Gong “Bir şey yapmamız gerekiyor diye düşündük. Zira Türkler kendi ailemiz gibi...” diyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli on şehirde yaşanan 6 Şubat deprem felaketlerinin yaraları birlikte sarılıyor… Sanat dünyası da depremzedeler için ayakta. Sanat eserleri deprem yardım makbuzları karşılığında satılıyor, destek müzayedeleri devam ediyor. Türkiye’de yaşayan yabancı sanatçılar da milletlerarası kamuoyunda farkındalık oluşturarak acıya ortak oluyor. 

Onlardan biri olan Çinli sanatçı Ali Lei Gong da bir hafta boyunca Türkiye’deki depremzedeler için internet üzerinden yardım topladı. Gong, sanatçı oğlu Said Chuanyi Lei ile birlikte aralarında sanatçıların da olduğu bütün dünyadan 145 yardımseverin bağışlarını AFAD, AHBAP ve Türk Kızılay gibi kurumlara iletti. 

Türkiye gazetesine açıklamalarda bulunan Gong, depremin başından itibaren sosyal medya üzerinden aralarında Hui Müslümanlarının da olduğu Çinli sanatçı ve tanıdıklarının kendisiyle irtibat kurduğunu söyledi. Ali Lei Gong “Bu çok büyük bir felaket. Binlerce insan öldü ve evsiz kaldı. Biz de bir şey yapmamız gerekiyor diye düşündük. WeChat üzerinden yardım kampanyası başlattık. Çinli Müslümanlar bir araya gelerek bağış gönderdiler. Bunun dışında dünyanın çok farklı yerlerindeki Çinliler de yardım kampanyasına katıldı” dedi.

AĞLAYARAK BAĞIŞ TOPLADIM     

Gözyaşları içerisinde bağış topladığını söyleyen Gong “Bölgeye gidemedik ama oradaki Türkler kardeşimiz, kendi ailemiz gibi. Enkaz altından çıkanları ve mağdur çocukların videolarını gören Çinliler çok üzüldüler. Depremzedeleri kendilerinden biri gibi gördüler. Çünkü 2008’de 8 şiddetinde bir deprem yaşamış ve Türkiye’den de yardım ekipleri gelmişti” ifadelerini kullandı. Sanatçının çabalarıyla bütün dünyadan 300 bin liraya yakın bağış toplandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...