Elveda ‘şefkat’ merhaba dünya

Düzenleyen:
Elveda ‘şefkat’ merhaba dünya

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Cemiyetteki şiddete bir eleştiri mahiyetinde olan yönetmen Reha Erdem’in ‘Koca Dünya’sı, görselliğiyle de seyirciyi farklı bir atmosfere dâhil ediyor...

Beşvakit ve Hayat Var filmlerinin yönetmeni Reha Erdem, ‘Koca Dünya’ ile dram, suç ve gerilimi birlikte harmanlayan bir hikâyeyle daha karşımızda. Film, ailesini kaybedince yetimhanede büyümek zorunda kalan Ali ve Zuhal isimli iki gencin hikâyesini merkezine alıyor. Koca Dünya’nın oyuncu kadrosunda Ecem Uzun ve Berke Karaer’in yanı sıra Hakan Çimenser, Melisa Akman ve Ayta Sözeri gibi isimler bulunuyor. 
SUÇA KARŞI SUÇ!
Bir yetimhaneden ıssız tabiata uzanan mücadeleyi işleyen filmde, Ali ve Zuhal beraber büyüdükleri yetimhanenin ‘şefkatli’ ellerinden kurtulup, koca dünyaya karışmışlardır. Fakat duvarların olmadığı bu dünyada, farklı ‘duvarlar’la yüzleşirler; Zuhal, evlatlık verildiği ailede akıl almaz muamelelere maruz kalır, Ali ise çıraklık yaparak hayatın yükünü sırtına alır. Zuhal’in yaşadıklarından haberdar olan Ali, onunla görüşmek için evlatlık kaldığı eve gider. Fakat karşısında zorba bir adam bulur. Zuhal’i bu adamdan kurtarmak içinse eline bıçağı alarak cinayet işler. Bu korkunç hadisenin ardından şehir artık ikisi için yaşanılır bir yer olmaktan çıkmıştır. Eski bir motosikletle insanlardan kaçarak, ıssız bir ormanın koynunda kendilerine mesken inşa ederler. Ağaçların arasında dünyadan izole olarak yaşayabilmek için mücadele ederler. Fakat bir başlarına kaldıkları bu yerde ürkütücü şeylerle karşılaşmaya başlarlar. 
Reha Erdem’in eserinde inanılmaz bir atmosfer mevcut. Film bizi bu âlemden farklı bir yerlere taşıyor. Bunda görüntü yönetmeni Florent Herry’in emeğini gözden kaçırmamak gerekiyor. “Koca Dünya” dış dünyanın tehlikeleriyle mücadele edebilmeyi işlerken, bununla cemiyetteki şiddete tenkitler getiriyor. Fakat bunlar zaman zaman aşırı şekilde ve rahatsız edici bir görsellikle yansıtılabiliyor. Filmde genç oyuncular Ecem Uzun ve Berke Karaer de birbirleriyle uyumlu bir performans sergiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...