Petek: Kontrollü değil kuşkusuz darbe

Düzenleyen:
Petek: Kontrollü değil kuşkusuz darbe

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti içinde ByLockçu milletvekillerinin bulunduğunu söyleyerek “Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” açıklamalarından bulunmuştu.

Damla PEKER ANKARA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti içinde ByLockçu milletvekillerinin bulunduğunu söyleyerek “Siz bu listeleri saklıyorsanız insanın aklına 15 Temmuz’un kontrollü bir darbe olduğu akla geliyor” açıklamalarından bulunmuştu. Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Kılıçdaroğlu’nun bu sözlerine karşı 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenen mitingdeki sözlerini hatırlatarak, “Zira 7 Ağustos’ta böyle demiyordu. O zaman bir örgütün darbesinden söz ediyordu. Şimdi ne değişti de kontrollü darbe oldu? Onu sormak lazım” dedi. “Kılıçdaroğlu eğer kendi tükürdüğünü yalıyorsa, kontrollü darbe ona yakışır” diyen Petek, “Bizim elimizdeki bütün deliller, belgeler, dinlemelerin hepsi FETÖ’nün bir darbe girişimi olduğu konusunda hiçbir kuşku bırakmıyor. Bugün bir anayasa değişikliğinin referandum sürecinde milletin kafasını karıştırmak için yapılan bu açıklamaları gerçekten bir ana muhalefet partisi genel başkanına yakıştıramıyorum. Tamamen mesnetsiz ve dayanaksızdır” dedi.
ŞEHİTLERE SAYGISIZLIK
 Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin Türk milletine saygısızlık olduğunu vurgulayan Petek, “Şimdi kontrollü darbeyi biraz açacak olursak bu bir tiyatro demektir. Kurgulanmıştır demektir. Böyle bir şeyi söylemek 250 şehidimize saygısızlıktır. Bu darbe girişimi madem bir siyasi parti ayrımı yapılmadan, bütün vatandaşlarımızın dik duruşu ile önlendi; bu girişimin aleyhinde tek laf edilmesi kabul edilemez. Bu Sayın Kılıçdaroğlu’nun söylemesiyle sonuç değişmez ama bu sözün sahibini küçültür ve alçaltır” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...