Dönüşümü muhteşem oldu

Düzenleyen:
Dönüşümü muhteşem oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sanatçı Ali Rıza Kart, atık kâğıtları işleyip çok farklı sanat eserlerine dönüştürüyor.

Ahmet Münir Eren 

Kâğıt yüzyıllardır bilginin membaı, ilmin muhafızıydı lakin gelişen teknoloji onun bu namını bir kurt gibi kemirdi. Mürekkep yalama tabiri bile gıda maddesi gibi algılanırken, kâğıt ilim kaynağı olmaktan çıkar oldu. Evet, kâğıdın ilmi kayıt altına alma serüveni nihayete yaklaşmış olabilir fakat Eskişehirli Ali Rıza Kart atık kağıtları işleyip kaybolan itibarını geri kazandırıyor, onlardan çok estetik tesbihler meydana getiriyor.

SANATKÂR ASTSUBAY

Ali Rıza Kart yaptığı tespihler hakkında şöyle konuştu: Ben aslında emekli bir astsubayım. Henüz vazifede iken elimdeki kâğıt parçalarını bükerek boş tabağın içine atıyordum. Bir ara gözüm renklerin muhteşem uyumuna ilişti. Bunu nasıl esere dönüştürürüm diye düşünmeye başladım. Derken vernik ve kâğıdın sentezinde muhteşem bir ikili meydana geldi. 2012 yılında “Kâğıdın Efendisi” ismiyle uluslararası yöntem patentini aldım. Sanatın cimriliği olmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden dünyanın neresinden talep gelirse bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum.
36 Osmanlı padişahını kronolojik sıraya göre dizerek bir tespih yaptığını söyleyen Kart "Bu tesbihe 30 kat vernik attım, bitirmem 6 ayıma mal oldu ve 15 bin liraya alıcı buldu" diye konuştu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...