Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan birimlerin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan çifti ardından Hırka-i Şerif'i ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü, Seferli Koğuşu, Hazine Koğuşu ve Mecidiye Köşkü'nün açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

https://twitter.com/tcbestepe/status/1649012915398230017

Etkinliğin ardından Erdoğan çifti, dualar eşliğinde Hırka-i Saadet Dairesi'nde bulunan Hırka-i Şerif'i ziyaret edip restorasyonu tamamlanan birimleri gezdi. Tarihi eserlere ilişkin yetkililerden bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Osmanlı döneminden kalma kılıçların estetiği ve sanatını övdüğü görüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan Hırka-i Şerif'i ziyaret etti

"BU ŞEREFE NAİL OLDUK"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan "Açılış kurdelesini kestiğimiz, Topkapı Sarayı Mukaddes Emanetler Dairesi'nin ve restorasyonu tamamlanan diğer bölümlerin hayırlı olmasını diliyorum. Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem ve pek çok Peygamberimizin Kutsal Emanetleri, 500 yılı aşkındır Topkapı Sarayı'nda muhafaza ediliyor. Bu vesileyle arife günü, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed sallallahu aleyhi ve sellemin yadigârlarının bereketini, maneviyatını hissetme şerefine nail olduk. Ne kadar saadet duysak az. Devlet, medeniyet, sanat ve insanlık tasavvurumuzu anlatan şaheserlerin, aydınlığa inanan gönüllere ışık olmaya devam edeceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Cuhurbaşkanı Erdoğan ise eşi ile olan fotoğrafını paylaşıp "Topkapı Sarayı Hatırası" yazdı.

(AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...