Agatha Christie’nin polisiyeleri çizgi roman dünyasında

Agatha Christie’nin polisiyeleri çizgi roman dünyasında

KÜLTüR - SANAT Haberleri

İngiliz yazarın meşhur eserlerinden “Doğu Ekspresinde Cinayet”, “Kütüphanedeki Ceset” ve “Gizli Düşman” çizgi roman olarak raflarda...

MURAT ÖZTEKİN

Eserleri şimdiye kadar yüz farklı dile tercüme edilen ve İngiltere’de bir milyar kopyanın üzerinde basılan yazar Agatha Christie’nin sevilen polisiye kitapları yeni bir formatla okurların beğenisine sunuluyor... “Polisiye Edebiyatının Kraliçesi” olarak anılan Christie’nin meşhur eserlerinden “Doğu Ekspresinde Cinayet”, “Kütüphanedeki Ceset” ve “Gizli Düşman”ın çizgi roman adaptasyonları Altın Kitaplar etiketiyle rafl ardaki yerini aldı.

Agatha Christie’nin polisiyeleri çizgi roman dünyasında

ÜÇ ESER ADAPTE EDİLDİ

Christie’nin en çarpıcı romanlarından “Doğu Ekspresinde Cinayet”, Benjamin von Eckartsberg tarafından çizgi romana uyarlandı. Hercule Poirot’nun dünyayla bağları kesilmiş bir trende meydana gelen gizemli bir cinayeti çözmeye çalıştığı çizgi romanının çizimleri ise Chaiko’ya ait. Christie’nin meşhur karakterlerinden Bayan Marple’ın ikinci macerasına atıldığı “Kütüphanedeki Ceset” de Dominique Ziegler adapte ederken, kitaptaki çizimler Oliver Dauger imzası taşıyor. “Gizli Düşman”da Gözüpek dedektifl er Tommy ve Tuppence ilk maceralarıyla karşımızda. Kitabın çizgi roman uyarlaması ve çizimleri Emilio Van Der Zuiden imzası taşıyor. Çizgi roman adaptasyonlarının Türkçe tercümelerini ise Gökçe Yavaş ve Berrak Kayaoğlu yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...