En uzun sure hangisidir? Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi hangi suredir? 

Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
En uzun sure hangisidir? Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi hangi suredir? 
Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kur'an-ı Kerim’de yer almakta olan sureler zaman zaman birçok Müslüman tarafından anlamları, meali, uzunluğu ve detayları merak ediliyor. En uzun sure hangisidir? Sorusu da sureler hakkında en çok merak edilenler arasında bulunuyor. Peki, En uzun sure hangisidir? Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi hangi suredir? 

En uzun sure hangisidir? Sorusu, Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresini merak etmekte olan birçok kişi tarafından arama motorları üzerinde araştırılıyor. Kur'an-ı Kerim çeşitli surelerden oluşur ve her biri farklı uzunluklara sahiptir. Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi Müslümanlar tarafından büyük önem taşımaktadır. Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresinin anlamı, uzunluğu ve meali de büyük ölçüde önem taşıyor. Peki, En uzun sure hangisidir? Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi hangi suredir? 

EN UZUN SURE HANGİSİDİR? 

Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi, Bakara Suresi'dir. Bakara Suresi, toplam 286 ayetten oluşur ve Kur'an'ın ikinci suresi olarak bilinir. Bu sure, Medine döneminde inmiştir ve Hazreti Muhammed'e çeşitli konularda rehberlik etmek amacıyla vahyedilmiştir. Bu nedenle Bakara Suresi Müslümanlar için büyük önem taşımaktadır. Kur'an-ı Kerim'in en uzun suresi olan Bakara Suresi bir rehber niteliği taşıdığı için ibadet kurallarına, ahlaki prensiplerden hukuki düzenlemelere kadar geniş bir konu yelpazesini kapsar. Bakara Suresi'nin uzun olması içerisinde yer almakta olan ibadet kurallarına, ahlaki prensiplerden hukuki düzenlemelere kadar geniş bir konu yelpazesini kapsamasından kaynaklıdır.  

Kur'an-ı Kerim'de yer alan diğer sureler de farklı uzunluklara sahip olsa da, Bakara Suresi hem uzunluğuyla hem de içeriğiyle öne çıkan bir suredir. Bakara Suresi’nin özellikleri arasında 286 ayetten oluşması, Kur'an'ın ikinci suresi olması, Medine döneminde inmesi ve birçok konuda rehberlik etmesi Bakara Suresi’nin öne çıkan özelliklerindendir. Kur'an-ı Kerim Ramazan ayından başlayarak yaklaşık 23 yıllık bir süre boyunca kademeli olarak vahyedilmiştir. Ayrıa Bakara Suresi’nin vahyedilmesi takriben on yıla yayılan bir süreç içerisinde tamamlanmıştır. 

Bakara Suresi’nde tevhit, mümin, kâfir ve münafıkların vasıfları, Hazreti Âdem'in İblis ile imtihanı ve cennetten indirilmesi, İsrailoğulları'nın tarih içerisindeki durumları, Hazreti Musa, Kâbe'nin inşası, kıblenin Mescid-i Aksa'dan Mescid-i Haram'a çevrilmesi, Allah'ın birliği ve bazı nitelikleri, son olarak da İslam hukuku yer almaktadır.  

BAKARA SURESİNİN ADI NEREDEN GELİYOR? 

Bakara Suresi'nin “Bakara” adını almasının temel sebebi, surenin 67-73. ayetlerinde bahsedilen bir olaydır. Bu ayetlerde, Allah'ın Hazreti Musa'ya İsrailoğulları'ndan bir inek kesmelerini emretmesi anlatılmaktadır. Bu nedenle Bakara Suresi'nin adı buradan gelmektedir. 

Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...