Deklare ne demek? Deklare etmek ne demek?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Deklare ne demek? Deklare etmek ne demek?

Hayatın İçinden Haberleri

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan deklare kelimesi son zamanlarda adını sıklıkla duyduğumuz kelimelerden birisi oldu. Deklare kelimesinin sürekli olarak karşımıza çıkmasından dolayı çoğu kişi kelimenin ne anlama geldiğini merak etmeye başladı. Kelimeyi ilk kez duyan ve kelimenin anlamını merak edenler hemen arama motorlarından “Deklare ne demek? deklare etmek ne demek?” yazarak kelimenin anlamını araştırıyorlar. Peki, deklare ne demek? Deklare etmek ne demek? İşte detaylar….

Duyurmak, bildirmek ya da açıklamak anlamlarına gelen deklarenin TDK anlamını nedir? Deklare ne demek? Deklare etmek ne demek? Son zamanlarda en çok merak edilen ve araştırılan konuların başında yer alıyor. Türkçeye Fransızcadan geçen deklare kelimesinin yerine duyurmak kelimesinin kullanımı da doğru bir kullanım olacaktır. Deklare kelimesi Antik Roma döneminden beri kullanılan bir sözcüktür. Kelimenin Fransızca orijinali ''declare'' şeklinde yazılmaktadır.

Deklare kelimesiyle eş anlamda veya yakın anlamda olan sözcüklerde şu şekildedir; Bildirmek, Tekellüm Etmek, Söylemek, Beyan Etmek, Aktarmak, Açıklamak, İzah Etmek, Tavzih Etmek, İfade, Kelam, Takrir Etmek, İbare, İkrar Etmek

 İşte deklare kelimesi hakkında detaylar…

DEKLARE NE DEMEK? DEKLARE TDK SÖZLÜK ANLAMI NEDİR?

Deklare kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş bir kelimedir. Fransızca kökenli deklare kelimesi açıklama yapmak ya da bildiri yapmak anlamına gelmektedir. Bir konuyla ilgili açıklama yapılması ve konuyla ilgi kamuoyunun aydınlatılmasına deklare denilmektedir. Deklare eden kişiler genelde konuyla ilgili uzman, yetkili ya da konuya hâkim kişilerdir.

Türk Dil Kurumuna göre deklare kelimesi; Bildirilmek; gümrüklerde vergi konusu olacak eşya vb.ni resmî makama bildirmek` anlamlarındaki deklare etmek birleşik fiilinde geçen bir söz.

DEKLARE ETMEK NE DEMEK?

Deklare ne demek? sorusundan sonra en çok merak edilen sorulardan diğeri de “deklare etmek ne demek” oldu. Deklare etmek; açıklamak, bildirmek ya da duyurmak anlamlarına gelmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...