Bu hafta sonu İstanbul'da kar var mı, yağmur yağacak mı? 16 17 Aralık cumartesi pazar kar olur mu? Hafta sonu hava durumu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bu hafta sonu İstanbul'da kar var mı, yağmur yağacak mı? 16 17 Aralık cumartesi pazar kar olur mu? Hafta sonu hava durumu

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

2024 yılının kış aylarında yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte Bu hafta sonu İstanbul'da kar var mı? sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. Henüz hiç kar yağmayan İstanbul'da vatandaşlar Bu hafta sonu kar var mı? 16 17 Aralık cumartesi pazar yağmur yağacak mı? Kar ne zaman yağacak 2024? sorularına yanıt arıyor. Meteoroloji'nin uyarılarının ardından hafta sonu hava durumu haberleri araştırmaları arttı.

Bu hafta sonu kar var mı, sorusu havaların soğumasıyla ve kar soğukları geldi düşüncesiyle daha da arttı. Ülkemizin yüksek kesimlerinde kar yağışları başladı ancak batı kesimde kar yağışı henüz gerçekleşmedi. Bu hafta sonu kar var mı? 16 17 Aralık cumartesi pazar kar yağacak mı? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte, hafta sonu hava durumu...

BU HAFTA SONU KAR VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumunu paylaşarak hafta sonu dikkat edilmesinin altını çizdi. Prof. Dr. Orhan Şen’den kar yağışı uyarısı yaparak İstanbul'a ne zaman kar yağacak sorusunu yanıtladı. ‘İstanbul’da kar bekleniyor mu?’ sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Orhan Şen “Cumartesi günü Çatalca’nın tepelerinde kar yağışı olabilir. İstanbul’da kar yağışı yok” dedi. 

Haftalık Hava Tahmini (13 - 19 Aralık 2023)
İç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe gününden itibaren kuzey, iç ve batı kesimlerde artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

Bu hafta sonu İstanbul'da kar var mı, yağmur yağacak mı? 16 17 Aralık cumartesi pazar kar olur mu? Hafta sonu hava durumu

CUMA GÜNÜ KAR MI YAĞACAK?

İstanbul Valiliği, cuma sabahı için uyarı mesajı yayımladı. Yayımlanan mesajda, "Yapılan son değerlendirmelerde; İstanbul’da Cuma sabah saatlerinden itibaren kuvvetli (21-50 kg/m2) yağış bekleniyor. Dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi. İstanbul Valisi Davut Gül de paylaşımı alıntılayarak, "Lütfen tedbirli olalım…" açıklamasında bulundu.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Hafta sonuna doğru hava sıcaklıkları düşmekte. Sıcaklıkların pazar günü daha da azalması bekleniyor. Sıcaklık Marmara, Batı ve orta Karadeniz ile İç Anadolu’da 8-9 derece düşecek.

Pazar günü Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeyi Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağması bekleniyor. Ayrıca, Bursa, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Kastamonu, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyonkarahisar, Ankara'da kar bekleniyor.

https://twitter.com/meteoroloji_twi/status/1734530759979839757

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...