Bahar - Nihal Candan kardeşler kimdir? Gözaltına alındılar mı, neden? Candan kardeşler davasında son durum nedir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bahar - Nihal Candan kardeşler kimdir? Gözaltına alındılar mı, neden? Candan kardeşler davasında son durum nedir?

Hayatın İçinden Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kamuoyunda Bahar Candan ve Nihal Candan olarak tanınan sosyal medya fenomenlerinin kim oldukları merak edilirken davanın son durumu da araştırılıyor. Peki, Bahar - Nihal Candan kardeşler kimdir? Gözaltına alındılar mı, neden? Candan kardeşler davasında son durum nedir?

Uzun yıllardır sosyal medyadan tanıdığımız Bahar ve Nihal Candan kardeşler, gözaltı haberlerinin ardından gündeme geldi. Merak edilenler arasında Bahar - Nihal Candan kardeşler kimdir? Gözaltına alındılar mı, neden? Candan kardeşler davasında son durum nedir? soruları yer aldı. İşte detaylar!

BAHAR - NİHAL CANDAN KARDEŞLER KİMDİR?

Bahar Candan, 17 Şubat 1998 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Yardımcı Doçent Doktor Hakan Candan'ın kızı olan Bahar Candan, Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıfta okuyan Nihal Candan'ın ise kız kardeşidir. "İşte Benim Stilim" programında yer alan Bahar Candan,  "Dondurma Gibisin" şarkısı ile bir süre gündemde yerini almıştı. Bahar Candan instagramda "@elitizm1" kullanıcı adıyla yer alıyor. 

Bahar Candan ise "Doya Doya Moda" programında bir süre yer aldı. 

CANDAN KARDEŞLER GÖZALTINA ALINDILAR MI, NEDEN?

Sosyal medyada isimleri ile sıklıkla karşılaştığımız sosyal medya fenomenleri Bahar, Nihal Candan kardeşler, "suç gelirlerini aklama" iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis ekipleri, Beşiktaş, Şişli ve Kars'ta düzenledikleri operasyonla 3 şüpheliyi de gözaltına aldı. Bu arada, Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ile Hacı İsrafil Sağlam'la ilgili çalışmanın, daha önce "nitelikli dolandırıcılık" konusuyla ilgili bir suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturmanın devamı olduğu öğrenildi.

Söz konusu soruşturmada, ülke genelinde farklı devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç sattıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti. Bu yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüpheliler, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme ve herhangi bir araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti.

Bunun üzerine 3 Mayıs'ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheliden 5'i tutuklanmıştı.

 
Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...