ABD'de Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e destek mitingi

Düzenleyen: / Kaynak: The Guardian
- Güncelleme:
ABD'de Gazze'ye ölüm yağdıran İsrail'e destek mitingi

DÜNYA Haberleri  / The Guardian

Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington DC'de toplanan on binlerce İsrail yanlısı, Gazze'de kadın - çocuk - yaşlı ayırt etmeksizin sivilleri katleden İsrail ordusuna destek için miting düzenledi. Senato çoğunluk lideri Chuck Schumer'den Cumhuriyetçi Meclis sözcüsü Mike Johnson'a kadar birçok yetkili kişi de mitinge katılarak, kalabalığı selamladı.

İşgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden bombalar yağdırıyor. Gece saatlerinde İsrailli askerler, Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne askeri operasyon başlattı. Filistin Sağlık Bakanı Keyle ise hastanede bulunan kişilerin hayatlarından işgal güçlerinin sorumlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 40 gündür devam eden bombardımanda, Gazze Şeridi'nde şimdiye kadar 11 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Öte yandan, dünyanın dört bir yanından İsrail'e tepki ve kınama mesajları gelirken, ABD'nin Washington kentinde on binlerce İsrail destekçisi, İsrail'e destek için toplandı. Gazze'de sivilleri katleden İsrail ordusuna yapılan "ateşkes" çağrılarına karşılık kalabalık, "ateşkese hayır" sloganları attı. 

GAZZE'DEKİ KATLİAMA KARŞI "ATEŞKESE HAYIR" DEDİLER 

İsrail'in saldırılarının derhal durdurulmasını talep eden büyük çaplı ABD mitinglerine karşılık vermek amacıyla, ellerinde pankart ve İsrail bayrakları taşıyan çok sayıda gösterici, Washington'ın National Mall isimli meydanında son derece sıkı güvenlik önlemleri altında toplandı. 

"İsrail Yürüyüşü"ne ABD Kongresi'nin üst düzey Demokratları Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Demokrat lideri Hakeem Jefferies ile Temsilciler Meclisi sözcüsü Cumhuriyetçi Mike Johnson ve Iowa'lı Senatör Joni Ernst de katıldı. İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog, mitinge video konferans platformu aracılığıyla katıldı ve kalabalığa seslendi. Herzog, "Holokost'tan (Nazi Almanyası döneminde Yahudilere uygulanan soykırım) bu yana yaşanan en büyük katliamın ardından birlikte haykıralım, bir daha olmasın" dedi.

Kalabalık, uzun süre "ateşkese hayır" sloganları attı. O esnada İsrail ordusu, Gazze'yi bombalamaya devam ediyordu ve saldırılarda onlarca sivil daha hayatını kaybetti. 

Bu arada, New York'taki insan hakları grubu The Center for Constitutional Rights, İsrail'in Gazze'de katliam yapmasını engellemeye yönelik ilgili "uluslararası" ve "ABD yasaları"nı uygulamadığı gerekçesiyle Joe Biden'a dava açtı. Şikayette, İsrail'in "toplu katliamlar", "sivil altyapının hedef alınması" ve "göçe zorlama" da dahil olmak üzere eylemlerinin soykırım anlamına geldiği belirtildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Y. Beyazıt Başal15 Kasım 2023 15:59

Bu kalabalık tabii irade ile toplanmaz. Abd ve israilin organizasyonudur.

Sonraki Haber Yükleniyor...