YÖK, yolsuzluğu affetmedi

YÖK, yolsuzluğu affetmedi

GÜNDEM Haberleri

YÖK ve SGK müfettişlerinin belirlediği 29 heyet raporundan 28'inin altında imzası olan Gazi Tıp Fakültesi Dekanı görevden alındı.

YÖK ve SGK müfettişlerinin belirlediği 29 heyet raporundan 28'inin altında imzası olan Gazi Tıp Fakültesi Dekanı görevden alındı. nbsp;Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Sacit Turanlı, YÖK tarafından protez yolsuzluğu gerekçesiyle görevden alındı. Belgede sahtecilik yapılarak sağlam bacağa protez takıldığının belgelendiği olayda YÖK ve SGK birlikte çalıştı. SGK müfettişleri tarafından geçen yıl başlatılan incelemelerde bir medikal firmasının sahte raporlarla kamuyu binlerce liralık maddi zarara uğrattığı tespit edildi.

PARA GAZİ'DEN GERİ ALINACAK
Star'dan Ercan Baysal'ın haberine göre; Nisan 2013'te düzenlenen inceleme raporunun ardından savcılığa suç duyurusunda bulunulmasının yanı sıra YÖK soruşturmasını tamamladı. Yolsuzluğun kapsamlı olması ihtimali üzerine soruşturmanın genişletilerek raporun bir nüshası Kastamonu Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.


HASTANEYE HİÇ GİTMEMİŞ
Rapordaki tespitlere göre Kastamonu'da faaliyet gösteren bir medikal firmasının çalışanları bu ilde ve çevre şehirlerde proteze ihtiyacı olduğu belirlenen kişileri tespit etti. Bu hastalardan bazıları Gazi Hastanesi ortopedi servisinde hastaneye gitmeden muayene edilmiş gibi gösterildi. Sahte sağlık raporu düzenlendi. Daha sonra hastalardan alınan vekaletnameler ile de şahıs alacakları, SGK'dan tahsil edildi. İfadesine başvurulan şahıslar bacaklarına herhangi bir muayene ve kontrol yapılmadığı, hiç hastaneye gitmedikleri beyanında bulundu.


OLAN BACAĞA PROTEZ TAKILDI
SGK incelemesi kapsamında dinlenen hastalar, Gazi Hastanesi'ne hiç gitmediklerini, adlarına düzenlenen reçete ve sağlık kurulu raporlarından haberleri olmadığını anlattı. Y.T. isimli bir hastanın sağ bacağının kesik olmadığı halde kendisine sağ diz üstü protez bacak takılmış gibi gösterildiği belirlendi.


RAPORLARDA DEKAN'IN İMZASI VAR
29 heyet raporundan 28'inin Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Sacit Turanlı tarafından düzenlendiği anlaşıldı. Konuyla ilgili olarak YÖK ve SGK soruşturmalarını tamamlarken, olayın savcılık boyutu ise devam ediyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...