Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta Resepsiyon verdi

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül, New York'ta Resepsiyon verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türkiye'nin 2015-2016 döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı için verilen resepsiyona çok sayıda devlet ve hükümet başkanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin, 2015-2016 nbsp;döneminde BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı nedeniyle resepsiyon nbsp;verdi. nbsp;New York'taki Türkevi'nde düzenlenen resepsiyona çok sayıda ülkeden nbsp;devlet ve hükümet başkanı iştirak etti.
Konuklarını kapıda karşılayan ve tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı nbsp;Gül'ün yanında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bulundu. Resepsiyonda, BM Genel nbsp;Kurulu vesilesiyle ABD'de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin nbsp;ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da yer aldı. nbsp;BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El Ahdar el-İbrahimi, nbsp;Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, nbsp;Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry
Kissinger'in de aralarında bulunduğu devlet ve hükümet başkanları ile çok sayıda nbsp;ülkeden dışişleri bakanı ve büyükelçi resepsiyona katıldı. nbsp;Türkiye, 2009-2010 döneminde yürüttüğü BMGK geçici üyeliğinin ardından nbsp;2015-2016 döneminde de konseye üye olmak istediğini açıklamıştı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...