Yıldırım 'İşin içine siyaset karışmazsa İstanbul kazanır'

/ Kaynak: CHA
Yıldırım 'İşin içine siyaset karışmazsa İstanbul kazanır'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Bakan Binali Yıldırım, 2020 olimpiyatları için, işin içerisine siyaset karışmadığı müddetçe İstanbul'un kazabileceğini söyledi.

Binali Yıldırım, "Eğer siyaset işin içerisine karışmazsa, siyaset dışında başka unsurlar işin içerinse karışmazsa İstanbul 2020 olimpiyatlarını göğüsleyecektir, kazanacaktır biz buna inanıyoruz." dedi. 11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şurası'nın kapanışı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programın kapanış töreninde konuşan Bakan Yıldırım, 2020 olimpiyatlarına değindi. Yıldırım, "Türkiye saati ile öğleden sonra saat 15.00'da oylama başlayıp 23.00'a kadar kadar devam edecektir. Olimpiyat tarihinden beri, olimpiyatlar değişik ülkelerde, değişik şehirlerde yapılıyor. Türkiye, bu olimpiyatlara çok iddialı hazırlandı. Türkiye'nin 2020 İstanbul Olimpiyatlarını çoktan hak ettiğini bütün uzmanlar söylüyor. Bu olimpiyatların Türkiye'de gerçekleştirilmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi de bizim gerçekleştirdiğimiz ve gerçekleştireceğimiz ulaşım projeleridir." ifadelerini kullandı. Ulaşım hizmetlerinin olimpiyatlar için önemli olduğunu belirten Yıldırım, "Olimpiyatlar için ulaşım olmazsa olmaz bir unsurdur. Olimpiyatlar kazanılacak diye buna başlamadık ama kendi insanımızın ihtiyacı olan bu projelerin dünya şehri İstanbul'a olimpiyatlara da çok katkısı olacağını hepimiz biliyoruz. Yeni havalimanımız, tüp geçitlerimiz, boğaz köprümüz, otoyollarımız ve hızlı trenlerimizi düşündüğümüzde Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarını başarıyla gerçekleştireceğini dost düşman cümle alem kabul etmektedir. Eğer siyaset işin içerisine karışmazsa, siyaset dışında başka unsurlar işin içerinse karışmazsa İstanbul 2020 olimpiyatlarını göğüsleyecektir, kazanacaktır biz buna inanıyoruz. Ve orada bulunan arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...