'Yeni zaferlere köprü'

Düzenleyen:
'Yeni zaferlere köprü'

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu köprü, şehitlerimizin Çanakkale’de ortaya koyduğu o inancın bize neler kazandırdığının ispatıdır” dedi.

Çanakkale Zaferinin 102’nci yıl dönümü yurdun çeşitli yerlerinde törenlerle kutlandı. Çanakkale 18 Mart Stadyumu’ndaki törenlerde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletinin vatan söz konusu olduğunda gözünün hiçbir şeyi görmediğini söyledi. 2013 yılından itibaren her hadisenin köklü değişimin kaçınılmaz olduğunun habercisi olduğunu anlatan Erdoğan özetle şunları söyledi: Hep birlikte Türkiye olacağız. İşte gücümüzü buradan alıyoruz. Bu şekilde de almaya devam edeceğiz. Ülkemize yönelik bütün saldırıları boşa çıkanlar, 15 Temmuz’da bu defa kanlı darbe girişimiyle hedeflerine ulaşmak istediler. Bu millet tankı, topu görünce kaçar onlar da ülkeyi teslim alırlar sandılar. Tabii öyle olmadı. Milletimiz o gece, tarihimizin en büyük kıyamlarından birini gerçekleştirerek, FETÖ ihanet çetesi mensuplarını derdest etti. Şimdi hepsi mahkemelerde hesap veriyor. Hep ne diyoruz; korkaklar zafer anıtı dikemez.

YAZIKLAR OLSUN SİZE
Yeni yönetim sistemini anlatmak üzere çalışmaya başladığımızda karşımızda bir tablo bulduk. Terör örgütlerinin hepsi bir oldu. Karşı çıkıyor. Ana muhalefet partisi karşı çıkıyor. Hollanda’nın yönetimi benim bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Bayan bakanımı Hollanda’ya sokmuyorlar, atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya’nın şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor. Yazıklar olsun sizlere. Bunların birbirinden farkı yok. Al birini, vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. Almanya, Hollanda, Avusturya, İsviçre, Belçika, Danimarka’sıyla, kim olursa olsun, biliniz ki, cumhurbaşkanınız her zaman dik durdu, bundan sonra da dik duracaktır. 

ECDADA LAYIK ESER
Hayır diyenler, açtıkları kapıları evet diyenlere sıkı sıkı kapattılar. Öyle ki, bakanlarımız sürekli salonlarının iptalleriyle, sudan bahanelerle dışlandılar. Kendi konsolosluk binamıza giremedik. Uluslararası hukukta bunların yeri yok. Bakana kapı kapatamazsınız. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını Türkiye’den de bulacaksınız. Türkiye’de yapılan halk oylamasından size ne? Öyle değil. Onlar bu değişimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bir asır önce hasta adam diyerek taziyesine geldikleri adamın Çanakkale’de onları nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Yeni sistemin her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar. Beyhude uğraşıyorlar. Yarasalar istemiyor diye güneş doğmaktan vazgeçmez. Onlar istese de, istemese de Türk milletinin yeniden dirilişi kaçınılmazdır. İşte bugün burada şehitlerimizin Çanakkale’de ortaya koydukları o inancın, o azmin bizlere neler kazandırdığını ispatı bakımından bu çok önemlidir. Boğazın üzerine öyle bir köprü yapıyoruz ki, inşallah hem ecdada, hem de gelecek nesillere layık bir eser olacak. 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...