Yeni yazışmalar ortaya çıktı: Arda Turan'a 33 milyon kredi çektirmiş

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Yeni yazışmalar ortaya çıktı: Arda Turan'a 33 milyon kredi çektirmiş

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Seçil Erzan’a servetinin büyük bölümünü kaptıran Arda Turan, üstüne Erzan’ın yönetici olduğu şubeden 33 milyon lira kredi çekip o parayı da vermiş.

Türkiye’nin konuştuğu fon dolandırıcılığında yine çok çarpıcı detaylara ulaşıldı. Arda Turan ve Seçil Erzan’ın yeni mesajları ortaya çıktı. Yazışmalarda Turan’ın Seçil Erzan’a “Emre’ye, Muslera’ya yalan söylüyorum. 5 kuruş param yok. Hasta oldum. Uyuyamıyorum. Her gün bu parayı konuşmaktan düşünmekten kendimden iğrendim” diyor. Ayrıca Turan “Ben senin için arsamı sattım, iş yerimi sattım. Kredi çekip sana teslim ettim” diyerek 33 milyonluk krediden bahsediyor. Arda Turan yine bu krediyi Seçil Erzan’ın çalıştığı şubeden üç saat içerisinde alıyor. Bu kredinin sebebi ise Seçil Erzan’ın döngüyü sağlayamayıp sıkışması ve Arda Turan’dan nakit desteği alması. 

Bu kredi saha sonradan dolara çevriliyor. İşte o sırada da banka iç kontrol yetkilisi devreye giriyor. Para şubeye geldikten sonra Seçil’le irtibat kuruyor. Ve soruyor nasıl bir işlem yapılacak diye. Bunu öğrenmeye çalışıyor. Seçil Erzan süreci şöyle yönetiyor. ‘Şu an yatıyor hesaba, kredi tutarını elden ödeme yapacaklar, karşı bankadan. Dolar yatırıp TL olarak karşı bankaya kardeşinin hesabına göndermek ister’ diye cevapla karşılık veriyor. Burada da krediye karşı banka soruyor. ‘Konut mu alacak tapu var mı’ onu soruyor. Seçil Erzan da ‘Ne alacağını gizliyor. Bodrum’dan gayrimenkul alıyorum dedi. Biz konut kullandırmadık. İpotekli finansman kullandırdık’ diyor.

Arda Turan savcılık ifadesinde de bundan bahsediyor. ‘Her şeyimi verdim. Hatta senin için kredi çekip sana verdim’ dediği kredi tam olarak bu. O kredinin bankayla birlikte iç kontrole takılması, şüphe uyandırması üzerine banka yetkilisiyle Seçil Erzan arasında geçen diyalog bu. Arda Turan’ın kayıp paralarından biri bu. 

Yazışmalara göre, Turan’ın “Evin içinde panik hâlindeyim, senden ricam, yarın herhangi bir eksik gedik olmasın. Pazartesi herkes ödeme için mesaj atmış.” şeklindeki mesajına sanık Erzan “Gerçekten sakin ol, ben işin başında sağlam durmalıyım ki işi çözeyim. Sen panik olunca ben de panik olmaya başlıyorum.” yanıtını verdi. Turan da cevabında, 40 gündür benzer problem yaşadığını belirtti. Yazışmada sanığın “Hayır, hayır para için panik yapmıyorsun yanlış anladın sen beni, seninki için bekletiyorum onu, konuşamıyorum burada” sözleri üzerine Turan, “Beklesin Seçil, benim 5 kuruş param yok, kaç para çıkacak yarın? Ben şaka yapıyorum gibi geliyor” ifadelerini kullandı.

TAKİPSİZLİK KARARINA İTİRAZ VAR

Yüksek kâr getirili özel ‘Fatih Terim Fonu’ vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan davasında bazı şikâyetçiler, ‘bankacılık zimmeti’ suçuna dair verilen takipsizlik kararına itiraz etti.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 19 Ekim 2023’deki takipsizlik kararında, BDDK’nın 14 Ağustos 2023 tarihli ‘5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 162. maddesine göre yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığına’ kararı gerekçe gösterilmiş, kurum tarafından savcılığa yazılı başvuruda bulunulması şartının yerine getirilmediği belirtilmişti. Olaya ilişkin bazı şikâyetçilerin, avukatları aracılığıyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK)’ ‘5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 162. maddesine göre yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığına’ dair kararın iptali için İdare Mahkemesine başvurduğu ortaya çıktı. İdare Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, BDDK’nın 14 Ağustos 2023 tarihli ve 10648 sayılı ‘Yazılı başvuruda bulunulmasına yer olmadığına dair’ verilen Kararı’nın kanuna ve hukuka aykırı olduğu belirtilerek, idarenin savunması beklenmeden yürütmenin durdurulması talep edildi. 

Öte yandan bazı şikâyetçiler, savcılığın ‘bankacılık zimmeti’ suçundan verilen takipsizlik kararına da ‘iptal davası beklenmeden usul ve yasaya aykırı şekilde tesis edilen ek kovuşturmaya yer olmadığına dair kararın kaldırılması’ için itiraz talebinde bulundular. Talep üzerine soruşturma savcılığı, takipsizlik kararını ve ilgili klasörleri İstanbul Sulh Ceza Hâkimliğine gönderdi. 

SEMİH KAYA ZORLA GETİRİLECEK

Futbol dünyasının ünlü isimlerini hayali fon oluşturarak dolandıran eski banka müdiresi Seçil Erzan’ın davası gündemdeki yerini koruyor. Erzan’ın yargılandığı davada yeni gelişmeler yaşandı. İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Kasım günü görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklardan Atilla Yörük ve Nazlı Can’ın tahliyesine karar verildi. Davada eski futbolcu Semih Kaya’nın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında zorla getirme kararı verildiği ortaya çıktı. Erzan savcılıktaki ifadesinde Semih Kaya ile menajeri Fırat Özdemir’in kendisini tehdit ettiğini söylemişti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...