Yargı ayağı içeride

Düzenleyen:
Yargı ayağı içeride

GÜNDEM Haberleri

İki Anayasa Mahkemesi, dört HSYK üyesi ile Ergenekon ve Balyoz davalarına bakan hakimler tutuklandı.

Ebru Karatosun ANKARA
FETÖ’nün darbe girişimiyle yürütülen soruşturma kapsamında örgüt üyesi olduğu gerekçesiyle Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi ve HSYK üyelerinden yüzün üzerinde yargı mansubu tutuklandı.
Anayasa Mahkemesi üyeleri Alparslan Altan ve Erdal Tercan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeleri Mahmut Şen, Ahmet Berberoğlu, Mustafa Kemal Özçelik, Şaban Işık, eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, Balyoz ve Askeri Casusluk davalarına onama kararını veren eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul, eski Danıştay Genel Sekreteri Mustafa Kökçam ve HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu İş Mahkemesi hakimi İbrahim Okur’un da aralarında bulunduğu 112 hakim, savcı ve yüksek yargı üyesi "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından tutuklandı. 
HSYK üyesi Mahmut Şen susma hakkını kullandı. AYM üyesi Alparslan Altan anayasal güvenceye sahip olduğunu sorgulanamayacağını iddia etti. FETÖ mensubu olmadığını söyleyen eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici, "Ben bu cemaatin gerçek yüzünü 17 Aralık'tan sonra öğrendim" dedi. 
İbrahim Okur ise “Benim cemaatle geçmişten bu güne kadar hiçbir alakam ve bağlantım yoktur” dedi. Sakarya’da da gözaltına alınan 24 hakim ve savcıdan 3 hakim mahkemece tutuklandı. Tutuklananlar arasında Ergenekon Davası’na bakan mahkeme başkanı hakim Hasan Hüseyin Özese de bulunuyor. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...