ABD ile Rusya nerede çatışıyorsa!

Düzenleyen:
ABD ile Rusya nerede çatışıyorsa!

GÜNDEM Haberleri

Eğer bir darbe haritası yaptırırsanız Afrika, Orta Doğu ve Latin Amerika’yı kırmızıya boyamanız gerekecek, Avrupa’da benekler belirecek parça parça...

İrfan Özfatura 
Haritaya bakarsanız darbe ile coğrafyanın bir ilgisi var gibi geliyor. Mesela Avrupa’da müdaheleler Türkiye’de oluyor, Yunanistan’da oluyor, İtalya’da, Fransa’da, İspanya’da, Portekiz’de oluyor. İn aşağı Libya’da, Cezayir’de, Mısır’da oluyor. Ayağı Akdeniz suyuna değmeyen ömrü hayatında darbe göremeden ölüyor.
Şimdi haberleri açtınız diyelim: Sayın seyirciler İsveç’te ihtilal, Hollanda’da muhtıra… İnanmazsınız ki. Ya yanlış anlaşılma, ya şaka!
Afrika’da darbe yapılmayan ülke yok gibi, hatta bazılarında defalarca.
Ortadoğu desen ona keza… Yakın çevremizde Rusya ve BAAS rejiminin hayli icraatı var. Mısır, Libya, Suriye, Irak gibi mesela…
İran ABD ile mollalar arasında gider gelir, uçları yaşar.
Türkiye bütün darbeler Kemalizm adına gerçekleştirilir, darbeciler milletin malını, sillahını. çocuklarını kullanır, kendilerini Cumhurbaşkanı yaparlar. 
AFRİKA HAREKETLİ
Fildişi, Gine, Habeşistan, Gambiya, Togo, Ruanda 1 darbe yaşar,
Gine, Libya, Mali, Somali, Burkina Faso, Çad, Sao Tome, Uganda ve Kongo 2,
Mısır, Cezayir, Burundi, Sierra Lione 3... Benin, Fr. Ginesi, Gana, Nijer, Sudan, Moritanya, Orta Afrika 4... Nijerya ise 6 darbe ile liderdir Afrika’da
ASYA PARÇALI BULUTLU
Asya’da Kamboçya, Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Laos 1 derbe yaşar. 
Bangladeş, Burma, Tayvan, G.Kore Yemen 2,
Pakistan 3,
Suriye, Türkiye ve İran 4’er darbe ile yarışırlar aralarında.
Irak ve Tayland 6 darbe ili ipi omuzlar. 
Gelelim Amerika’ya. Güneyi ayrı alem, kuzeyi ayrı vaka.
CIA’NIN UZMANLIK ALANI
ABD ve Kanada henüz darbe ile tanışmamış. Kolombiya, Surinam, Panama tanışır oysa.  Nigaragua, Paraguay, Dominik, El Salvador ve Küba 2 defa tanışır. Brezilya, Şili, Kosta Rika, Honduras, Meksika ise 3 defa.  
Guatemala, Haiti, Uruguay 4, Arjantin ve Ekvator 5, Venezuella 7, Peru 9, Bolivya ise tam 14 darbe yaşar. Darbeler darbelerle yıkılır, sabah erken kalkan hükümet kurar.
Bu 85 darbenin yarısını Zapatista ve Sosyalistler yapsa, yarısında da CİA’nın parmağı var.
Washington çok mahirdir bu hususta. Şili’de Allende’yi kendi tayin ettiği adama (General Ogusto Pinochet’e) devirtir, karabinaları (silahlı polis) kullanır açıkça.
Venezuela’da da Hugo Chavez’i yıkar. Ancak halk sokaklara inince Chavez daha güçlü döner koltuğuna. Zaten darbecilerin en korktukları şey halkın tepkisidir, milletin önünde kimse duramaz.
DARBEYLE SAADET OLMAZ!
Darbeciler vesveseli olur, en yakınlarına bile şüphe ile bakarlar. Hayatları boyunca kontra “karşı darbe” korkusu ile yaşarlar. Bu yüzden acımadan kan döker, hapishaneleri, klinikleri, tımarhaneleri doldururlar.
Brütüs’ler huzur bulamaz asla.
General Franko İspanya’nın üzerine kabus gibi çökmesine rağmen halkı oyalamasını bilir. Meşhur 3 F “futbol, fantezi, fiesta” formülü ile kalabalıkları uyutur adeta. “Stadlar benim yüz binlik beşiklerim” diyen ünlü diktatör halkı cinsel fantezilerle oyalar, belediyeler sürekli festival yapar, müzik, dansöz, maytap, curcuna. Ama ya benim istikbalim, işim, aşım, çocuklarım? Boşveeer, çal çal oyna.
İspanyol gençleri hafta boyu Barcelona, Real Madrit rekabetini konuşur, orta kuşak gitar, topuk, şal, raks peşindedir, yaşlılar boğa matador muhabbeti yapar.
ZALİMLER KORKAK OLUR
Misafir misafiri sevmez derler, darbeci darbeciyi hiç sevmez. Hareketin lideri ayaklarını sağlam bastı mı etrafını temizlemeye başlar. Biliyorsunuz Lenin, Troçki ve Sultan Galiyev’e acımaz. Afganistan da çok manidardır bu hususta. Rusları davet eden Nur. M. Terrakki, Hafizullah Emin liderliğindeki Komünistler tarafından indirilip idam edilir. Hafizullah Emin’i de Sovyet komandoları infaz edecek, Babra Karmal göz hapsine alınacaktır Moskova’da. Necibullah ise öldürülsün diye atılacaktır Kabil sokaklarına.
Milli Birlik Komitesi sadece 37 subaydır, güçsüzdürler aslında. Nasıl taraftar kazanırız diye düşünecek yerde birbirlerini yer 14 arkadaşlarını tasfiye ederler o kargaşada. Tarih bunu “ihtilal evladlarını yer” vecizesi ile yazacaktır sayfalarına.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...