Yardıma giden askerlere pusu

Yardıma giden askerlere pusu

GÜNDEM Haberleri

Vatandaşların ihbarı üzerine yol kapatan teröristlere müdahaleye giden konvoya bombalı tuzak kuruldu; 2 Mehmetçik şehit oldu.

Terör eylemlerini artıran bölücü örgüt PKK, bu defa Diyarbakır'ın Lice ilçesinde iki askeri şehit etti. Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde bir grup teröristin yol kapatması üzerine vatandaşların ihbarı sonucu Duru Jandarma Karakolu'na bağlı askerler olay yerine sevk edildi. Askerî araçların geçişi sırasında PKK tarafından kontakları alınan araçlardan birinin infilak edilmesi sonucu Jandarma Kıdemli Başçavuş İsmail Yavuz (37) ile Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak (39) hayatını kaybetti; 4 Mehmetçik yaralandı. Şehitlerin cenazeleri, düzenlenen askerî törenin ardından memleketleri Yozgat ve Manisa'ya gönderildi. İki şehit te evli ve 2'şer çocuk babasıydı. Annesi ile babası vefat eden ve 9 kardeşin dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları, acı haberi alınca gözyaşlarını tutamadı. Aağabey Satılmış Koçak, "En son bayramda görüşmüştük. 11 aydır oradaydı. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı" dedi. Mehmet Koçak'ın cenazesi, ikindi namazından sonra Yozgat Şehitliği'ne defnedildi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...