Yalçın Akdoğan: Erdoğan'ın eli armut toplamıyor

Yalçın Akdoğan: Erdoğan'ın eli armut toplamıyor

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın il il gezerek gerçekleştirdiği toplu açılış törenlerini eleştiren muhalefete cevap verdi.

Oğuzhan Şahin ANKARA
Gazetelerin Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Akdoğan'ın gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmeler özetle şöyle:
SEÇİMDEN SONRA DA SÜRECEK: Cumhurbaşkanı'nın halkla buluşması, seçime endeksli değil. Seçimden sonra da aynen devam edecek bu çalışmalar. Cumhurbaşkanının vaadiydi bu. Erdoğan karşıtlığı üzerine kurgulanmış bir kampanya var. Cumhurbaşkanının da eli armut toplamıyor, kendini savunma hakkını kullanıyor.
HİLE HAZIRLIĞI: Paralel yapı hilenin kurumsallaşmış şeklidir. Algı operasyonu yapılıyor… Paralelin bürokrasideki adamları hile hazırlıkları yapıyor. Bölücü örgüt ve paralel örgütten başka seçime hile karıştıracak başka kimse yok.
MİT TIRLARI VE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ: Bugün konuşanların sabıkası, sicili bozuk. Darbeci, vesayetçi yapının içinde oldular hep. Açık bir psikolojik harekat var… Seçimi etkilemeye yönelik medyayı kullanıyorsun… Bunu basit bir ifade özgürlüğü meselesi olarak görmüyorum.
UYUYAN DEV UYANDI: HDP'nin konuşuluyor olması AK Parti'nin geri gitmesiyle ilgili değil, karşıdaki cephenin büyümesi ve konsorsiyum oluşturulmasından kaynaklanıyor. Seçmen fark edemedi önce. Vaatler yarışıyor gibi bir algı vardı. Senaryo, iş birliği sonradan hissedilmeye başlandı. Uyuyan devi uyandırdılar.
KAOS PLANI VAR: Barajı geçerlerse hükümet tablosu bozulur ve AK Parti'yi deviririz hesabı içindeler. Kaos planı var. HDP barajı geçmezse ortalık karışır, geçerse hükümet kurulamaz, Türkiye krize girer, ortalık karışır. Onların amacı vesayet düzenini yeniden kurmak… HDP'nin amacı da bundan faydalanıp tekrar özerklik ilan edebilir miyiz?
ALDIĞI OY ŞAİBELİ: nbsp;Her tür tehdidi yapıyorlar. Arazide baskı kurmuş durumdalar. Şu anda bunu kırıyoruz. Bir şaibe tartışması açılacaksa buradan açılması lazım. nbsp;KCK baskı kurarken senin aldığın oy şüphelidir.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...