Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Milletim boşuna 'Çarkçı Kemal' demiyor

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert cevap: Milletim boşuna 'Çarkçı Kemal' demiyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'yi il il gezerek 'milletle buluşma'ya devam eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün de Bingöl ve Mersin'deydi.

"Altın klozet" iddiası nedeniyle tazminat davası açtığı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: nbsp;
"Tek parti zulmünün ardından ezanı aslına döndüren, 10 yıl milleti tarihî hizmetlerle buluşturan Adnan Menderes bunun bedelini canıyla ödedi. Dün Menderes'i köpek, bebek iftiralarıyla mahkeme önüne çıkarmışlardı, bugün benzer bir oyunu, altın klozet kapağı gibi iftiralarla yapmaya çalışıyor.
Hemen davet gönderdim; gel, gez. Eğer bir tane altın klozet kapağı bulursan ben cumhurbaşkanlığı makamını bırakacağım. Sen CHP'nin başını bırakabilecek misin? Ama bunlarda yalan çok. Ne dedi? 'Öyle demedim.' Çark etmeye başladı. Millet boşuna 'çarkçı Kemal' demiyor. Bu millete yutturamazsınız. Her defasında olduğu gibi bu defa da millete rezil oldu. Ama 'Yarabbi şükür' deyip, iftiralarına devam ediyor.
Biri 18 yıl ezanı Türkçe okutarak zulmetti, şimdi biri de ezanı Kürtçe okutarak zulmetmek istiyor. Diyor ki 'ben Müslümanım.' Tamam da din dersini, Diyanet'i, imam hatipleri kaldırmak isteyen nasıl 'Müslümanım' diyebiliyor? Öbür tarafta dağda Zerdüştlüğü öğreten nasıl Müslüman oluyor?
6-7-8 Ekim'de ne yaptı, bu terör örgütünün arkasındaki partinin başındaki dedi ki 'dökülün sokağa.' 50 kardeşiniz öldü mü? Kimdi ölenler, Kürtler. Öldüren kim; Kürtler. Kürt'ü Kürt'e öldürttü bunlar. Böyle bir ihanet şebekesine benim Zaza, Kürt kardeşlerim evet der mi?
FAŞİSTLERDEN KURTARACAĞIZ
Şimdi de çıkmışlar, evleri işaretliyorlar. Biz, bu işaretleme işini tarihten hatırlıyoruz. Ey benim Kürt kardeşlerim, buradan açıkça söylüyorum, eğer bu seçimde bölücü örgüte ve onun güdümündeki partiye karşı güçlü bir duruş ortaya koymazsanız, inanın bana bunlar size hayatı zindan ederler. Bu faşist Kürtlerin elinden biz diğer Kürtleri kurtarmaya geliyoruz. Bizim mücadelemiz bu."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...