Vurduktan sonra Türk olduğunu anladık

Vurduktan sonra Türk olduğunu anladık

GÜNDEM Haberleri

Suriye, "Türk savaş uçağı topraklarımızdan 1 km içeri girdi, vurduk. Hedefi vurduktan sonra Türk uçağı olduğunu anladık" dedi.

Suriye Savunma Bakanlığı, düşürülen Türk F-4 savaş uçağı ile ilgili bir açıklama yaptı. nbsp;Suriye Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk uçağının 1 kilometre Suriye sınırından içeri girdiği ve bu yüzden vurulduğu belirtildi.

ALÇAK UÇUŞ YAPIYORDU

Açıklamada, "Türkiye'den Sure sınırına giren bir uçak görüldü. Türkiye savaş uçağını karasularımız üzerindeyken vurduk. Uçağa ateş açıldı ve uçak ateş açıldıktan sonra 10 deniz mili kadar açığa düştü. Suriye ve Türk deniz kuvvetleri temas kurdu ve ortak arama çalışmaları başlatıldı" denildi. Açıklamada, "Türkiye üzerinden gelen bir savaş uçağının sınırımızı ihlal ettiği tespit edilmesi üzerine uçaksavar bataryaları ile ateş açılmış ve uçak vurulmuştur. Uçak karasularımızın üzerinde imha edildi" denildi. nbsp;Suriye düşürülen uçağın imha edildikten sonra Türk savaş uçağı olduğunun tespit edildiğini iddia etti.
















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...