Vekiller Mısır'a gitmek istiyor

Vekiller Mısır'a gitmek istiyor

GÜNDEM Haberleri

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mısır'da yaşanan katliam ve sonrasındaki olayları yerinde inceleyebilmek için bu ülkeye gitmeyi planlıyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Mısır'da yaşanan katliam ve sonrasındaki olayları yerinde inceleyebilmek için bu ülkeye gitmeyi planlıyor. Komisyon bu çerçevede ve Meclis Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerini yaptı. Komisyon Başkanı Ayhan Sefer Üstün, "Mısır'da yaşanan olaylar karşısında adeta kanımız dondu. İnsan Hakları Komisyonu olarak bu duruma kayıtsız kalmamız mümkün değil. Maalesef her darbede olduğu gibi, bugün de aynı benzer katliamlar yaşanmaktadır. En kısa sürede komisyonda oluşturulacak bir heyetle Mısır'a gitmeyi planlıyoruz. Benzer girişimleri, insan haklarını dilinden düşürmeyen uluslararası insan hakları örgütlerinden ve uluslararası kuruluşlardan da bekliyoruz" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...