Kredi kartında asgari ödeme tutarı artıyor

Kredi kartında asgari ödeme tutarı artıyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun kredi kartları mevzuatında değişiklik içeren taslağına göre asgari ödeme tutarı artıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) kredi kartları mevzuatında değişiklik içeren taslağına göre, kredi kartı asgari ödeme tutarları yükseltilecek ve limiti bin liranın üzerinde olanların gelir seviyelerinin belgelendirilmesi ve bu gelirlerin sürekliliğinin düzenli kontrol edilmesi zorunlu olacak. Taslağa göre asgari ödeme tutarının, kredi kartı limiti 15 bin liraya kadar olan kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 25'inden yüzde 30'una, kredi kartı limiti 15 bin liradan 20 bin liraya kadar olan kredi kartlarında dönem borcunun yüzde 30'undan yüzde 35'ine yükseltilmesi ve bu oranlara kademeli bir şekilde ulaşılması öngörülüyor. Gelir seviyesi bin lira veya altında olanlar ile tespit edilemeyenler için kredi kartı limiti bin lira ile sınırlandırılacak. Limiti bin lira üzerinde olanların gelir düzeylerinin belgelendirilmesi ve sürekliliğinin düzenli kontrol edilmesi zorunluluğu getirilecek. Taslağa ilişkin öneriler, 26 Ağustos'a kadar "duzenleme@bddk.org.tr" adresine iletilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...