Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Yazlık kıyafetlerini çıkartmayı düşünenler bu habere dikkat! Bahar geldi ama kış bitmedi, uzmanlardan uyarılar ise peş peşe geldi. Yurt genelinde etkisini sürdüren sağanak ve rüzgar 4 gün daha aralıksız sürecek...

Mayıs ayında olmamıza rağmen soğuk hava yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Sağanak ve rüzgar bir çok ilde hayatı durma noktasına getirdi. Yollar göle döndü, hortum çıktı, heyelan meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'den son yapılan açıklamada bu durumun 4 gün daha devam edeceği duyuruldu.

Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

ANTALYA'DA HORTUM ÇIKTI

Akdeniz bölgesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde de etkisini gösterdi. Yağış ve fırtına Gazipaşa’nın Selinus Sahili açıklarında hortuma neden oldu. Anamur’da meydana gelen hortum felaketinin ardından ortaya çıkan doğa olayı, vatandaşları tedirgin etse de hortumun deniz üzerinde hareket ettiği anlar vatandaşlar tarafından fotoğraflandı. Şehir merkezinden de net bir şekilde görülen hortum, hortum sahile ulaşmadan bir süre sonra gözlerden kayboldu.

Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

ÇORUM'U DOLU VURDU

Çorum'un Sungurlu ilçesinde başlayan dolu ve sağanak yağış sonrası her yer bembeyaz oldu. İlçe merkezinde öğleden sonra başlayan şiddetli dolu ve yağmur yağışı sonrası yüksek kesimler beyaza büründü. Özellikle Akçalı köyü mevkii, kar yağmış gibi beyaz örtüyle kaplandı.

Sel suları nedeniyle dereler taşarken, tarım arazileri de sular altında kaldı. Sağanak yağış ve sonrasında oluşan sel yerleşim yerlerinde ve tarım arazilerinde maddi hasara neden oldu.

Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

DENİZLİ'DE HEYELAN MEYDANA GELDİ

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Kuvvetli sağanak nedeniyle ilçeye bağlı Darıveren Mahallesi’ndeki ormanlık alanda heyelan meydana geldi. Sel suları nedeniyle, tonlarca toprak, dereye kaydı. Ormanlık alandaki ağaçlar, sel nedeniyle söküldü. Bölgede bu tarz toprak kaymalarının önüne geçilebilmesi için önlemler alınacağı öğrenilirken, sel sonrasında böyle bir heyelanın olması ise korkuttu.

Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

DEV DALGALAR ŞEZLOGLARI YUTTU

Antalya’da gece saatlerinden bu yana etkili olan yağış ve kötü hava şartları dünyaca ünlü sahilde dev dalgalara neden oldu. Sezonu açan işletmelerin sahil kısmındaki şezlong ve soyunma kabinleri zarar görürken, onlarca can kurtarma kulesi yıkıldı, bazılarını ise dev dalgalar yutup denize sürükledi.

Uzmanlar uyardı, çok kuvvetli geliyor! 4 gün boyunca sürecek

Gördüğü manzara karşısında şok olan plaj işletmecisi, “36 yıldır Antalya’dayım, Mayıs ayında böyle büyük dalgalar ve sağanak görmedim” dedi.

MERSİN'DE YOLLAR GÖLE DÖNDÜ

Mersin'in Anamur ilçesinde fırtına hasara yola açarken Silifke ilçesinde de sağanak yağmur sel ve su birikintileri oluştu. İlçede özellikle Saray Mahallesi Atatürk Caddesi yağmur suyuyla doldu. Bazı iş yerleri ile bahçelerde de su birikintileri oluştu.
Sel sularıyla dolan noktalarda su tahliyesine başlandığı bildirildi.

Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, yurt genelinin (Kuzey Ege kıyıları, Edirne, Mardin, Batman ve Çanakkale'nin batı ilçeleri dışında) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞINIMINA DİKKAT

Yağışların; Batı Akdeniz ile Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğudan, Marmara’nın güneyinde kuzeydoğudan kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, Marmara'nın güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 23

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, akşam ilk saatlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...