Ünlülerin paylaşımları 'kurul'a takıldı! Gizli reklama ceza yağdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ünlülerin paylaşımları 'kurul'a takıldı! Gizli reklama ceza yağdı
Gündem Haberleri

Bakanlık gizli reklamları affetmedi. Sosyal medyadaki örtülü reklam için Gamze Erçel’e 155 bin lira ceza kesildi. Gülben Ergen’in reklamları da durduruldu. Birçok paylaşım kaldırıldı.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Ticaret Bakanlığına bağlı Reklam Kurulu, ünlülerin örtülü reklamlarına ‘dur’ dedi. Şikâyetleri inceleyen kurul, ünlü oyuncu Hande Erçel’in ablası olan Gamze Erçel Yıldırım’ın Instagram hesabından 7 Temmuz’da yaptığı üç ayrı paylaşımın gizli reklam içerdiğini belirledi. Bir giyim markasını tanıtan Yıldırım’a 155 bin 712 TL ceza kesildi, söz konusu fotoğraflar da kaldırtıldı.

Survivor yarışmasıyla tanınan Nisa Bölükbaşı da ‘kurul’a takıldı. Bölükbaşı’nın 25 Temmuz’daki Instagram ‘hikâye’ paylaşımında, takipçilerini bir meyve suyu markasının sosyal medya hesabına yönlendirdiği tespit edildi. Herhangi bir reklam ibaresine yer vermediği için paylaşım durduruldu.

BİR CEZA DA SEDEF AVCI KASABALI'YA

Gülben Ergen’in cilt bakımı ürünü paylaşımı örtülü reklam olduğu gerekçesiyle silindi. Oyuncu ve model Sedef Avcı Kasabalı ise 1 Ağustos’ta Instagram’da bir ağız bakım ürününe dair ‘hikâye’ kısmında paylaşım yaptı. Reklam Kurulu, “iş birliği” ibaresini küçük puntoyla kullandığı gerekçesiyle Kasabalı’ya yaptırım uyguladı. Söz konusu reklama da durdurulma cezası verildi.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...