Türkiye’ye tahliyeler sürüyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Türkiye’ye tahliyeler sürüyor

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail’in saldırıları sebebiyle Gazze’den tahliye edilen Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşı 87 kişi, Mısır üzerinden İstanbul’a ulaştı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a geçen 27 KKTC, 60 Türkiye vatandaşını taşıyan ve Kahire Havalimanı’ndan kalkan Türk Hava Yolları’na ait uçak, İstanbul Havalimanı’na indi. Vatandaşları havalimanında Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile AFAD yetkilileri karşıladı, çay ve kurabiye ikramında bulundu. Pasaport kontrolünün ardından bazı vatandaşlar tahsis edilen otobüslerle havalimanından ayrılırken, KKTC vatandaşları ve ikamet yeri başka iller olanlar AFAD tarafından belirlenen otellere yerleştirildi. Şartların elvermesi hâlinde tahliyeler devam edecek.

Bu arada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’den yapılan hasta tahliyelerinin de devamının geleceğini belirterek, bu hafta içinde yeni bir tahliye hazırlığı içinde olduklarını söyledi. 3’üncü tahliye planı hakkında bilgi veren Koca, 50 kişilik bir liste hazırladıklarını kaydederek, “Önceliğimiz bebekler, çocuklar, yaralılar ve hastalar” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...