Türk emniyeti, Comanchero çetesini kafese aldı! Dünya basını operasyonu manşetlerine taşıdı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Türk emniyeti, Comanchero çetesini kafese aldı! Dünya basını operasyonu manşetlerine taşıdı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Kafes operasyonları kapsamında çökertilen uluslararası Comanchero motosiklet çetesi dünya basınında geniş yankı uyandırdı. Uluslararası basın, Türk emniyetinin başarılı operasyonuna övgüler yağdırdı.

Dünya basını, Türkiye'nin uluslararası suç örgütü Comanchero çetesini Kafes operasyonuyla çökertmesini manşetlerine taşıdı. Avustralya basını Türkiye'ye övgüler yağdırırken İngiliz basını ise çete lideri Hakan Ayık'ın başını yakan telefon uygulamasına dikkat çekti ve Ayık'ın nasıl yanlışlıkla polise yardım edip suç ortaklarını tuzağa düşürdüğünü okuyucularına duyurdu.

Uluslararası uyuşturucu kaçaklığıyla suçlanan Avustralya doğumlu Hakan Ayık’ın yönettiği Comanchero motosiklet çetesi, emniyetin başarılı Kafes operasyonuyla çökertildi.

Türk emniyeti, Comanchero çetesini kafese aldı! Dünya basını operasyonu manşetlerine taşıdı

EN ÇOK ARANANLAR LİSTESİNDEYDİ 

Bakan Yerlikaya, İstanbul’daki operasyonlarda Comanchero çetesininin kaçak lideri 44 yaşındaki Hakan Ayık da dahil 36 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Avustralya’da “Facebook gangsteri” adıyla da bilinen Ayık, 10 yıldan uzun süredir “büyük miktarlarda uyuşturucu tedariki” suçlamasıyla, Avustralya‘nın New South Wales eyaletinin en çok arananlar listesineydi.

Türk emniyeti, Comanchero çetesini kafese aldı! Dünya basını operasyonu manşetlerine taşıdı

"TÜRKİYE, ORGANİZE SUÇLARLA KÜRESEL MÜCADELEDE BÖLGESEL BİR LİDERDİR”

Avustralya Federal Polisi (AFP) sözcüsü başarılı operasyon yaptığı açıklamada Türkiye'ye övgüler yağdırdı ve "Türkiye, organize suçlarla küresel mücadelede bölgesel bir liderdir. AFP, Türk polisinin organize suç örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişileri engelleme ve tutuklama konusundaki kararlılığına tanık olmuştur ve bunu takdir etmektedir" açıklamasında bulundu.

“AVUSTRALYA'NIN EN ÇOK ARANAN ADAMI TÜRKİYE'DE TUTUKLANDI”

Kafes operasyonu bugün dünya çapında dikkat çekti. Çete lideri Ayık'ın dizleri üzerindeki fotoğrafını kullanan gazeteler 'Avustralya'nın en çok aranan adamı Türkiye'de tutuklandı', 'Avustralyalı uyuşturucu kaçakçısı Türkiye'de tutuklandı' başlıkları ile duyurdular.

İngiliz yayın kuruluşu SKY News çetenin dokunulmaz olduklarını düşünerek büyük bir hata yaptığını yazarken, BBC Ayık'ın ortaklarını nasıl yanlışlıkla ele verdiğine dikkat çekti.

ULUSLARASI ÇETEYİ TELEFON UYGULAMASI ELE VERDİ 

2021’de kamuoyuna açıklanan bir FBI soruşturmasıyla yapılan suçlamalara göre Ayık, An0m uygulamasının üç yöneticisinden biriydi ve uygulamanın organize suç dünyasında popülerleşmesinde etkili olan dört isim arasındaydı.

BBC'de yer alan habere göre soyadını sonradan 'Reis' olarak değiştiren Ayık’ın kullandığı 'An0m' isimli bir telefon uygulaması yüzlerce zanlının yakalanmasını sağladı.

Türk emniyeti, Comanchero çetesini kafese aldı! Dünya basını operasyonu manşetlerine taşıdı

Kullanıcılar uygulamanın şifreli olduğunu düşünüyordu ama uygulama aslında yazışmaları takip eden FBI tarafından kontrol ediliyordu.

FARKINDA OLMADAN POLİSE YARDIM ETTİ!

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) ile FBI tarafından 16 ülkede yürütülen ve bugüne kadarki en büyük polis operasyonlarından biri olan "Truva Kalkanı"nın, Hakan Ayık sayesinde ilerlediği ortaya çıkmıştı.

FBI tarafından yönetilen operasyonda polis tarafından suç örgütlerine satılan An0m şifreli telefonlar, Hakan Ayık tarafından diğer suç örgütlerine tanıtıldı ve satıldı. Bu da, 16 ülke polisinin, suç örgütlerini kolayca takip etmesini sağladı.

Operasyona, polis tarafından suç örgütlerine satılan şifreli haberleşme hattı An0m sayesinde suçlulara ulaşılması nedeniyle, tarihteki Truva Atı'na atıfla "Truva Kalkanı" adı verildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...