Tır davasında belge polemiği

Düzenleyen:
Tır davasında belge polemiği

GÜNDEM Haberleri

ABD Büyükelçiliği MİT tırları iddianamesine ilişkin açıklama yaptı.

ABD Büyükelçiliği MİT tırları iddianamesine ilişkin açıklama yaptı. Elçilikten yapılan açıklamada şunlar dile getirildi: MİT tırlarının durdurulması olayları sırasında, ABD Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu’nun Fethullah Gülen’e yakın kişiler tarafından telefonla arandığına dair basında çıkan haberleri takip etmekteyiz. Basında yer alan haberlerin aksine, bu hususla ilgili olarak büyükelçilik ve başkonsolosluktan herhangi bir bilgi talebinde bulunulmamış ya da savcı tarafından bu temsilciliklerimizle iletişime geçilmemiştir. Büyükelçilik ve başkonsolosluk, söz konusu iddiaları doğrular nitelikte hiçbir bilgiye sahip değildir. ABD Adalet Bakanlığı ve ABD’nin diğer ilgili kurumları, geçtiğimiz yıl meydana gelen darbe girişiminin araştırılması ve faillerin adalete teslim edilmesi hususunda Türk mevkidaşlarıyla yakın iletişim halinde çalışmaya devam edecektir. 
ABD Büyükelçiliğinin açıklamasına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan anında cevap geldi. Başsavcılık, ABD Ankara Büyükelçiliğine gönderilen evrakların saat 15.26’da teslim alındığına dair APS kaydını paylaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının Ankara’daki ABD Büyükelçiliğine gönderdiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan imzalı resmi yazıda, MİT tırlarının durdurulması olayının şüphelisi FETÖ Üyesi Bayram Andaç ile Muharrem Gözüküçük’ün ABD Büyükelçiliğini telefon ile aramalarının ve bu ilişkinin sebebi sorulduğu görülüyor.

Tır davasında belge polemiği

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...