THY'de pilot olma garantili program

/ Kaynak: AA
THY'de pilot olma garantili program

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Hava Kurumu Üniversitesi bünyesindeki Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nı bitirenler Türk Hava Yolları'nda iş başı yapacak.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi bünyesindeki Pilotaj Yüksek Lisans Programı'nı bitirenler, Türk Hava Yollarında (THY) iş başı yapacak. THK Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Üniversite ile THY işbirliğiyle iş garantili yüksek lisans programının başlayacağı bildirildi. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan pilotaj yüksek lisans programının ardından
THY'nin mezun olan bütün pilot adaylarını bünyesine katacağı belirtilerek, protokolün THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Osman Yıldırım ve THY Genel Müdürü Temel Kotil arasında imzalandığı kaydedildi. Üniversitenin Ankara, İstanbul ve İzmir'de başlatılacak yüksek lisans programlarının sonunda bütün pilot adaylarının THY'de iş başı yapacağı nbsp;belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THY'nin dünyadaki en büyük havayolları arasında adını altın harflerle yazdırdığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''Böyle büyük ve köklü bir kurumla işbirliği yapmak bizim için onurdur. Biz de 88 yıl önce Ulu Önder Atatürk'ün kurduğu büyük ve köklü Türk Hava Kurumu'nun üniversitesi olmaktan gurur duyuyoruz. İşbirliği yapmak bize mutluluk verdi. Türk Hava Yolları gibi dünyanın sayılı havayolu şirketi arasına girmiş bir büyük kurumda, diplomalarını aldıkları gün işbaşı yapacaklar. Bu mesleği seçenler, geleceğe yatırım yapacaklardır." Açıklamaya göre, yüksek lisans programının ön başvuru şartları, Türk Hava Yolları tarafından belirlenecek. Ekim ayında başlayacak dersler, 4 dönem sürecek ve her dönem yeni öğrenci kayıtları uygun olarak yapılacak.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...