Türkiye ekonomisine üzücü haber

- Güncelleme:
Türkiye ekonomisine üzücü haber

Ekonomi Haberleri

Goldman Sachs , enflasyonun önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya için endişe kaynağı olabileceğini işaret ettiğini vurguladı.

Goldman Sachs dün yayınladığı CEEMEA Enflasyon Monitörü raporunda, Orta-Doğu Avrupa, OrtaDoğu, Afrika bölgesinde enflasyonda ivmenin pozitife döndüğünü belirtirken, Enflasyon dinamiklerine ilişkin sinyal veren TRIM göstergesinin enflasyonun önümüzdeki dönemde Türkiye ve Rusya için endişe kaynağı olabileceğini işaret ettiğini vurguladı.
Türkiye ve Rusya'da kur zayıflıkları ve talep baskılarını yukarı yönlü riskler oluşturduğunu belirten Goldman Sachs, bu ortamda TCMB ve Rusya MB'nin para politikasını gevşetmek için çok fazla alanı olmadığını ifade etti. Goldman Sachs, içinde bulunulan durumda Türkiye ve Rusya'dan gelecek 4 çeyrek dönemde parasal çıkılaştırmaya gitmelerini beklemenin şaşırtıcı olmadığını da belirtti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...