Terörist PYD’yi yerle bir ettik

Düzenleyen:
Terörist PYD’yi yerle bir ettik

GÜNDEM Haberleri

TSK, Suriye’de terör estiren PKK’nın uzantısı PYD/YPG’yi vurdu. Örgütün 5 aracı, 9 binası imha edildi, 200 kadar terörist etkisiz hâle getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da önceki gün ifade ettiği gibi terör örgütlerinin saldırmasını beklemeden teröristleri bulundukları yerde imha ediyor. Türk jetleri, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında PKK/PYD’nin yeni kontrol altına aldığı bölgedeki 18 hedefe 26 bomba attı. Terör örgütü tarafından karargâh, toplanma, barınma alanı ve silah deposu olarak kullanılan 9 bina, 1 zırhlı araç, 2’si silahlı 4 araç imha edildi. Harekât sonucunda 160-200 teröristin etkisiz hâle getirildiği belirlendi. PKK/PYD, Bab istikametindeki 5 meskun mahal ve Shahba Barajı’nı ele geçirerek, kontrol altına aldığı alanı doğuya doğru genişletmişti. Muhalif unsurlarca ise harekâtın başlangıcından bu yana 155 meskun mahalde kontrol sağlandı. Belirlenen 42 DAEŞ ve 13 PKK/PYD hedefine ateş destek vasıtalarıyla atış yapılmak suretiyle terör örgütü mensupları baskı altına alınarak, manevra kabiliyetinden yoksun bırakıldı. Azaz-Rai-Cerablus hattında, gelişmelere yönelik gerekli emniyet tedbirleri alındı. Bu arada büyük darbe alan PYD/YPG’li teröristlerin telsiz konuşmaları deşifre edildi. Teröristler, diyaloglarında, “ortalığın kıyamet yeri gibi olduğunu, acil takviye gerektiğini ve yaralıları dahi taşıyacak adam bulamadıklarını” söylüyor. Teröristler, ani baskın yüzünden çok ağır kayıplar verdiklerini ve ÖSO’ya karşı savaşacak adamlarının azaldığını belirtiyor. Bu arada PYD/YPG’li teröristler, Hatay’a 5 havan mermisi attı. Mermiler boş araziye düşerken TSK, angajman kuralları gereği Fırtına obüsleriyle misliyle karşılık verdi. Hudut bölgesinde gerekli emniyet tedbirlerinin artırıldığı kaydedildi.

TSK, tuzakları imha ediyor

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında ÖSO güçlerinin, terör örgütü DAEŞ’ten temizlediği Dabık’ta tuzaklanan mayınlar ve patlayıcılar, karadan ve havadan vuruluyor. Fırtına obüsleri ve uçaklar, Kilis’in Elbeyli ilçesine bağlı Çobanbey’in karşısındaki Suriye topraklarında bulunan Dabık’taki tuzakları imha ediyor. Bastığı mayının infilak etmesi sonucu yaralanan 1 ÖSO askeri, tedavi altına alındı. Sınırın Suriye tarafında araç yoğunluğunun olduğu bölgelerden yükselen dumanlar, Kilis’ten de görülüyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...