Hainleri yuvalarında milli projeler vuracak!

Düzenleyen:
Hainleri yuvalarında milli projeler vuracak!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanının açıkladığı yeni güvenlik manifestosu, savunma sanayiine yeni bir ivme kazandıracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni güvenlik manifestosu çerçevesinde savunma projeleri de hızlandırılacak. Erdoğan, konsepti, “Terör örgütleri, nerede faaliyet gösteriyorsa, nerede yuvalanıyorsa, gidip orada tepelerine tepelerine bineceğiz” sözleriyle anlatmıştı. Yeni güvenlik stratejisinde dışa bağımlılığın minimuma indirilmesi en önemli aşama olacak. Bu çerçevede ilk adım olarak millî tank Altay’ın en kısa sürede seri üretime geçilmesi planlanıyor. Millî imkânlarla yapılan insansız hava aracı Bayraktar TB2’nin silahlı hale getirilmesinin ardından bu kez de TAİ’nin geliştirdiği HÜRKUŞ’un da insansız versiyonu geliştirilecek. TUSAŞ/TAI’nin her ikisi de özgün olan ANKA ve HÜRKUŞ projelerinden elde edilen bilgi birikimi ile yeni bir ürün ortaya çıkarılacak. HÜRKUŞ’un insansız hâle gelmesiyle üretim hâlihazırda bin 500 kg faydalı yük taşıyabilen uçaktan bazı sistemler çıkacak, yerlerine yeni sistemler gelecek. Bu uçağın yük taşıma kapasitesinin artacağı belirtiliyor. TUSAŞ/TAI’nin üzerinde çalışmaya başladığı ve mühimmat kullanan C versiyonu bu İHA ile birleşirse HÜRKUŞ’un İHA versiyonu aynı zamanda silahlı olacak.
Devletin ilgili kurumları, Erdoğan’ın açıkladığı yeni güvenlik konseptine göre yeniden şekillendirilebileceği  de iddia ediliyor.
Buket Güven

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...