'Telefon çekmiyor' sözü tarih oluyor

'Telefon çekmiyor' sözü tarih oluyor

GÜNDEM Haberleri

Karada, havada, denizde, daha doğrusu her yerde çekim gücü olan cihaz geliştiren Türk mühendisleri, 'telefon çekmiyor' sözünü geçersiz kılıyor

Türk mühendisler, akıllı telefonların uydu ile bağlantı kurarak 'kapsama alanı dışında' kavramını ortadan kaldıracak buluşa imza attı. Sat-Fi adı verilen ve aralık ayında Avrupa ile Türkiye'ye hizmet vermeye başlayacak olan sistem, uydu ile bağlantı kurarak, 'telefon çekmiyor' şikayetini tamamen ortadan kaldırıyor. TÜBİTAK desteği ile Türkiye'de Globalstar Avrasya mühendisleri tarafından tasarlanan cihaz, geçen ay ABD pazarında görücüye çıktı. Aralık ayından itibaren de Avrupa, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde kullanıma sunulacak. İnternet bağlantısı kurabilen, kullanıcılarını kendi aralarında ücretsiz konuşturup mesajlaştıran cihaz, acil durumlarda yardım çağrısı (SOS) gönderebiliyor. Akıllı telefonların cihaza bağlanabilmesi için gerekli olan uygulama, ücretsiz indirilebiliyor. Globalstar Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Özçelik'in, "En faydalı 10 buluş arasına girebilecek cihaz" olarak tarif ettiği Sat-Fi sayesinde 48-56 Kbps hızla okyanus ortasında ya da bir dağın tepesinde mail alıp göndermek mümkün olacak.

nbsp;UCUZA KONUŞTURACAK

nbsp;Söz konusu cihaz, android ve IOS uyumlu akıllı telefon ve tabletlerle çalışıyor. Globalstar yetkilileri, "Uydu telefonları kapalı alanda çalışmaz. Çalışması için uydu telefon kadar maliyet gerekir. Sat-Fi ile bu sorun ortadan kalkıyor. 8 cihaz ya da tablet bağlanarak uydu üzerinden telefon görüşmesi yapması, SMS ya da e-posta alıp vermeye imkân sağlayacak. Cep telefonuyla yurt dışı görüşme yaptığınızda operatör sizden dakikasına 5-6 dolar civarında fiyat uygular. Bu sistemle 50 cent fiyatla aynı hizmet verilecek" diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...