Tanzanya'dan Uganda'ya her yere otomobil sattık

Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık

Ekonomi Haberleri

İhracatın lokomotif sektörü otomotiv, yılın 10 ayında 180 farklı ülkeye dış satım yaparak, ülkeye 18.6 milyar dolar döviz getirdi

Türkiye ihracatının lokomotifi konumundaki otomotiv sektörü, yılın 10 ayında uzak yakın, zengin fakir ayırımı gözetmeden ihracat yaptığı ülke sayısını 180'e ulaştırdı. Sektör söz konusu dönemde 18.6 milyar dolarlık otomotiv ihracatının 13.7 milyar dolarlık (yüzde 74) bölümünü, AB ülkelerine gerçekleştirdi. Gelişmiş batı ülkelerinde önemli ihracat başarılarına imza atan sektör, fazla bilinmeyen coğrafyalarda da yeni pazarlar keşfetme konusunda dikkat çekici başarılar sağladı. Sektör, 10 aylık dönemde Tanzanya'ya 15 milyon, Angola'ya 11.7 milyon, Gana'ya 10.5 milyon, Afganistan'a 10.2 milyon, Burkina Faso'ya 6.1 milyon, Cibuti'ye 5.3 milyon, Kamerun'a 4.5 milyon, Fildişi Sahili'ne 4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Sektör ayrıca Etiyopya, Somali, Togo, Ruanda, Moritanya, Trinidad ve Tobago, Kongo, Nijer, Bolivya, Uganda, Paraguay gibi ülkelere 1-3 milyon dolar arasında değişen miktarlarda dış satım yapmayı başardı.
Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
Yeni Ford Focus Türkiye'de
Ford'un küresel ölçekte en çok satılan modeli olmasının yanı sıra, "Dünyanın En Çok Satılan Otomobili" unvanını koruyan Ford Focus'un yeni nesli Türkiye'de pazara sunuluyor. Yeni Ford Focus, sedan, hatchback ve station wagon gövde seçeneklerinde 1.0 litreden 1.6 litreye uzanan, benzinli ve dizel motor opsiyonları sunuyor. Yeni Ford Focus'un lansmanında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 2014 yılını "Ticari Araç Yılı" ilan ettiklerini dile getirirken, 2015'i de "Otomobil Yılı" olarak adlandırdıklarını ve bu stratejiyi ilk olarak yeni Focus ile başlattıklarını belirtti. Yeni tasarım diline uygun, müşterilerin isteklerine göre yeniden yorumlanan dinamik ve şık tasarım Ford'un yeni tasarım diline göre yeniden yorumlanan Focus, trapezoid ön ızgarası ile daha güçlü bir görünüm sunarken, yeni nesil ön far tasarımına, dörtgen formlu sis farlarına, kaslı motor kaputu ve tampon tasarımına sahip. Yeni Focus, 52 bin 400 TL'den başlayan fiyatlarla Ford Bayileri'nde satışa sunuluyor.

Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
Gelecekteki Audi Los Angeles Fuarı'nda
Los Angeles Otomobil Fuarı'nda Audi'nin gelecekteki modellerinin izlerini taşıyan konsept araç sergileniyor. 2014 yılında Audi bünyesine katılan Marc Lichte'nin başlattığı yeni tasarım atağında temel strateji daha ilerici ve çok duygusal; Markanın hem teknik yeterliliğini hem de kalite iddiasını ortaya koyuyor. Los Angeles'ta sergilenen konsept model de bunun ilk temsilcisi.
Audi'nin sportif anlayışı, hafif tasarımı ve quattro sistemini temsil ettiğini belirten Macr Lichte, "Konsept otomobilde bu bilgi birikimini yeni bir şekilde ortaya koyuyoruz: Lüks segmentteki en sportif otomobili sunuyoruz. Ekibimiz, hem dış hem de iç tasarımda yeni yaklaşımlar benimsedi" dedi. Konsept modelin teknolojisi, güç, konfor ve verimliliği de birleştiriyor. 4.0 TFSI motor, 605 hp kadar güç, 750 Nm tork üretiyor ve kalkıştan 100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşıyor.


Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
2015'te vites büyütecek!

Mitsubishi Motors, Türkiye'de 2015 yılına iddialı hedeflerle giriyor. Pick-up segmentinde Mitsubishi L200 ve kamyon segmentinde Mitsubishi Canter ile 2014 yılında rekor başarı elde eden şirket, 2015 yılında yeni modellerle ürün gamını genişletecek. Bu ürünlerden ilki olan 'B' segmenti otomobil Mitsubishi Attrage pazara sunulurken, L200'ün yeni modeli de 2015 yılının ortalarında tüketicilerle buluşacak. Mitsubishi basın toplantısında konuşan Temsa Motorlu Araçlar Genel Müdürü Eşref Zeka, 2014 yılında pazardaki düşüşe rağmen Mitsubishi'nin yüzde 10 civarında büyüme kaydettiğini söyledi. nbsp;
Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
1.2 X-TronIc ile daha güçlü
Nissan, Qashqai modelinin 1.2 X-Tronic şanzıman seçeneğini Kasım ayında satışa sundu. Yeni Nissan Qashqai 1.2 X-Tronic 74.990 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 2007 yılından bu yana dünyada 2 milyon adetten fazla satış rakamlarına ulaşan Qashqai, Türkiye'de de büyük başarı göstererek 55 binin üzerinde tüketici tarafından tercih edildi. Yüzde 22'lik büyük bir payla pazarının lideri olan Qashqai, hem konfor hem de yakıt tasarrufu açısından geliştirilerek 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman olarak üretildi. Kasım ayında satışa sunulan yeni Qashqai, kullanıcısına üstün motor gücü ve esneklik sağlıyor. Qashqai 1.2 turbo benzinli otomatik şanzıman; yakıt performansıyla dizel motorları aratmıyor. nbsp;
Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
Doruk LE'nin 10 metrelik seçeneği de artık var
4 yıldır Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası olan Otokar, şehiriçi yolcu taşımacılığına yönelik otobüsü Doruk LE'nin 10 metrelik versiyonunu da piyasaya sürdü. Mevcut 9 metrelik araca alternatif olarak geliştirilen 10 metrelik Doruk LE, 21 oturan ve 62 ayakta olmak üzere toplam 83 kişi taşıma kapasitesine sahip. Güçlü motoru, yüksek manevra kabiliyeti, düşük işletme giderleri ve alçak taban girişiyle dikkat çeken Doruk LE, engelli yolcu taşımacılığına da uygun.


Tanzanya'dan Uganda'ya her  yere otomobil sattık
HAFTANIN OTOMOBİLİ
Dacia Duster
Fiyatı: 42.400 TL'den başlıyor
ARTILARI
Dış tasarımı, uygun fiyatı, iç mekandaki genişliği. Yol tutuşu. Dinamik, keyifli ve ulaşılabilir bir otomobil.
EKSİLERİ
Süspansiyon sistemi ve dış sesi alması konusunda bazı eksikleri var.
Teknik özellikleri
1.5 litre dizel, 90 beygir, 2 çeker ve düz vites, 1.5 litre dizel 110 beygir, 2 ve 4 çeker, düz vites, 1.6 litre benzinli veya LPG,105 beygir, 2 çeker, düz vites
Öne çıkan rakipleri:
Peugeot 2008, Citroen C4 Cactus, Renault Captur, Nissan Juke...


BURCU ÇETİNKAYA İLE ARABA SEVDASI

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...