TBMM'ye vatandaşlardan ilginç talepler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
TBMM'ye vatandaşlardan ilginç talepler

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

TBMM Dilekçe Komisyonuna gelen dilekçeler arasında ilginç talepler var.

Vatandaşların parlamentoya ilettiği dilek ve şikâyetlerini inceleyen TBMM Dilekçe Komisyonuna 15 Mayıs-22 Ağustos 2023 arasında 1.154 başvuru yapıldı. Başvuruların 1.027’si elektronik posta, 70’i posta, geri kalanı ise elden, faks, milletvekilleriyle ulaştırmak gibi yollardan gerçekleşti. Başvuruların yüzde 88,99’u e-Dilekçe üzerinden, yüzde 6,07’si posta yoluyla yapıldı. Komisyona gelen dilekçeler arasında ilginç talepler de var.

Konya’da yaşayan bir kişi, 2 Haziran’da komisyona başvurarak Trendyol Süper Lig takımlarından Fenerbahçe’nin sahaya diziliş taktiğinin değiştirilmesini istedi. TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanının incelemesi sonucunda dilekçeye verilen cevapta, söz konusu talebin Dilekçe Komisyonunun yetki ve görev alanına girmediği belirtilerek “3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun ile TBMM İç Tüzüğünün 116’ncı maddesi uyarınca dilekçe hakkında Komisyonumuzca başka bir işlem yapılamayacağına karar verildi” ifadesi kullanıldı.

Başvurular arasında artan konut kiraları ve satış fiyatlarından şikâyet eden vatandaşların da çok sayıda talebi bulunuyor. Piyasadaki fiyat artışlarına müdahale edilmesine yönelik kanuni düzenleme isteyen dilekçeler arasında “fahiş kira artışı talep edip kiracılarını çıkaran ev sahiplerine elektrik, su ve doğalgaz aboneliklerinden 5 yıl men cezası verilmesi” de yer alıyor. Bazı vatandaşlar LGBT propagandasına karşı kamu kurumlarının koordineli olarak mücadele etmesini ve sapkınlığın hukuk alanında suç olarak yer almasını istedi. İlginç talepler içinde evliliklerin 10 yılda bir yenilenmesi ve ülkedeki bütün vatandaşların belirli süreli memur olma hakkı tanınması da var.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...