MSB kaynakları Karabağ operasyonunu değerlendirdi: TSK’nın fiilî desteği olmadı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
MSB kaynakları Karabağ operasyonunu değerlendirdi: TSK’nın fiilî desteği olmadı

Dünya Haberleri  / HABER MERKEZİ

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Azerbaycan Ordusunun Karabağ’a yönelik anti-terör operasyonunu değerlendirdi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Ermenistan’ın 10 Kasım’daki ateşkesin yükümlülüklerini yerine getirmediğine, bölgedeki istikrarsızlığı körüklediği ve gerilimi tırmandırdığına dikkati çeken kaynaklar, Ervian’ın Karabağ’daki gayrimeşru silahlı unsurları desteklediğini, bölgede istikrarsızlığa neden olacak faaliyetlerde bulunduğunu, mevzi kazmak, sınır ihlalleri gibi provokatif eylemleri gerçekleştirdiğini belirtti. MSB kaynakları Azerbaycan’ın antiterör operasyonuna ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

Türkiye olarak her zaman dediğimiz gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin haklı davalarında tüm imkânlarımızla yanındayız. Askerî eğitim iş birliği, ordunun modernizasyonu faaliyetlerine uzun süredir devam ediyoruz. Azerbaycan ve Türk ordusunun aynı standartlara kavuşmasına yönelik çalışmalarda belli bir aşamaya gelindi. Azerbaycan ordusunun operasyondaki başarısı, gelinen aşamayı göstermesi bakımından önemli. TSK’nın operasyona fiilî bir desteği olmamıştır. Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin kendi operasyonudur. Sonuç olarak Karabağ Azerbaycan toprağıdır, bunun dışında bir statünün dayatılması asla kabul edilmeyecektir.

Terörle mücadeleye ilişkin bilgi veren Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil son bir haftada 42 teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirterek “Böylece, etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1 Ocak’tan itibaren 1.271’e, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 38 bin 614’e ulaşmıştır” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...