TBMM'den 'susmayın' çağrısı! Dünya meclislerine 'Filistin' mektubu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
TBMM'den 'susmayın' çağrısı! Dünya meclislerine 'Filistin' mektubu
GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, tüm ülkelerin parlamentolarının adalet ve hukuk komisyonu başkanlarına, İsrail’in Filistin'de doğrudan ve bilinçli olarak yoğun nüfuslu yerleşim yerlerini hedef aldığı ifade eden bir mektup gönderdi ve 'susmayın' çağrısında bulundu.

Türkiye, İsrail’în ölüm yağdırdığı Gazze’de vahşetinin durdurulması için çabalarını sürdürüyor. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel, bütün ülkelerin parlamentolarının adalet ve hukuk komisyonu başkanlarına “Filistin’de ateşkesin ve kalıcı barışın sağlanması için uluslararası çaba gösterilmesi” çağrısını içeren mektup gönderdi.

Mektupta, bölgede devam eden çatışmalar ve bombalamaların, insancıl hukuk kurallarının ihlalini, ulusların acilen ilgilenmesini gerektiren önemli insan hakları sorunlarını gündeme getirdiği vurgulandı.

"SİVİLLER AYRIM GÖZETMEKSİZİN SALDIRIYA UĞRUYOR"

Gazze Şeridi ve Batı Şeria’daki savaşın boyutunun ve etkisinin yıkıcı olduğu ifade edilen mektupta, başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere masum hayatların kaybedilmesinin ciddi endişe verici olduğu belirtildi. Mektupta, birçok devletin ve uluslararası kuruluşun bu saldırıyı açıkça kınadığı, kabul edilemez bulduğu belirtilerek “BM Genel Sekreteri saldırıdan dehşete düştüğünü söyledi. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan, İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’nde devam eden ve binlerce kişinin ölümüne sebep olan saldırılarını protesto etti” ifadelerine yer verildi.

Günlerdir ayrım gözetilmeksizin sivillerin saldırıya uğradığı belirtilen mektupta, İsrail’in doğrudan ve bilinçli olarak yoğun nüfuslu yerleşim yerlerini hedef aldığı ifade edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...