Netanyahu'nun işgal itirafına tepki yağdı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu'nun işgal itirafına tepki yağdı!
DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Gazze’yi işgal edeceğiz” açıklamasına tepki yağıyor.

Hamas’la mücadele bahanesiyle Gazze’ye giren İsrail ordusunun gerçek niyetini Başbakan Binyamin Netanyahu “Gazze’deki güvenlik sorumluluğu belirsiz bir süre için İsrail’de olacak” sözleriyle itiraf etmişti. Netanyahu’nun sözlerine Washington yönetiminden tepki geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsrail’in Gazze’yi tekrar işgal etmesini desteklemediklerini, bunu da Tel Aviv yönetimine açık şekilde bildirdiklerini söyledi.

Japonya’nın ev sahipliğinde, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarının bir araya geldiği Tokyo’da düzenlenen basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Gazze’deki savaşı kalıcı şekilde sona erdirmenin tek yolunun barış süreci için şartlarının oluşturulmaya başlaması gerekiyor. Başarılı barış süreci için Gazze’de kurulacak yeni hükûmet, Filistinliler tarafından yönetilmeli” dedi.

Netanyahu’ya İsrail’in eski başbakanı Ehud Olmert de tepki gösterdi. “Gazze’de süresiz olarak güvenliği kontrol edeceğiz” açıklamasının yanlış olduğunu belirten Olmert “Asıl hedefin, Gazze’de tamamen askerî çözümlere odaklanmak değil; bağımsız bir Filistin devleti için müzakerelerin yeniden başlatılması olarak belirlenmesi gerekiyor” dedi. Netanyahu’nun “sinirsel olarak çöktüğünü”, “durumunun iyi olmadığının” ABD’de görüldüğünü belirten Olmert “O artık İsrail için tehlike teşkil ediyor” yorumunu yaptı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da savaş bittiğinde Gazze’yi kimin yöneteceği şeklinde bir soruya ise “Size Gazze’yi kimin yönetmeyeceğini söyleyebilirim. Yöneten Hamas olmayacak ve İsrail de olmayacak. Bunun dışında her şey mümkün” diye konuştu.

İKİNCİ NEKBE

İsrail soykırımına maruz kalan Filistinliler, abluka altındaki bölgenin güneyine geçmek için yollara düştü. İşgalci İsrail ordusunun tank namluları gölgesinde çoğu kadın ve çocuğun, Selahaddin Caddesi’nde beyaz bayraklarla yürüyüşü için “2. Nekbe” (büyük felâket) tanımlaması yapıldı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...