TBMM Başkanı Şentop: Dokunulmazlık suç işleme özgürlüğü değildir

Düzenleyen:
- Güncelleme:
TBMM Başkanı Şentop: Dokunulmazlık suç işleme özgürlüğü değildir

Gündem Haberleri

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27’nci dönemde Meclis’e gelen dokunulmazlık dosyalarının sayısının 1.700’ü geçtiğini söyledi. Bu durumun Meclis'in itibarını zedelediğini söyleyen Şentop, "Bu tezkereler vesilesiyle, yasama dokunulmazlığının suç işleme özgürlüğü anlamına gelmediğinin altını çizmek istiyorum” dedi.

HABER MERKEZİ ANKARA

Mustafa Şentop, Meclis Plan Bütçe Komisyonunda, TBMM’nin 2023 bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, milletvekilli dokunulmazlık dosyaları ile ilgili bilgi verdi. Şentop “Meclis’in itibarını zedeleyen bu tezkereler vesilesiyle, yasama dokunulmazlığının suç işleme özgürlüğü anlamına gelmediğinin altını çizmek istiyorum” dedi.

2018 seçimlerinden bu yana Türkiye’nin hem yürütmenin hem de parlamentonun devamlılığı açısından istikrarı yakaladığını vurgulayan Şentop “Başkanlık sistemi sayesinde yakalanan bu istikrar uğruna millet iradesinin Meclis’te yüksek oranda temsili feda edilmemiş, 2018’de gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanan seçmenlerin yüzde 95’inden fazlasının oylarının temsil edildiği Meclisimiz, beş yıl boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürerek Türk parlamento tarihinin çalışma rekorlarına imza atabilmiştir” diye konuştu.

TBMM BÜTÇESİNDE YÜZDE 149 ARTIŞ

Meclis Başkanı Şentop, TBMM’nin 2022’de 2 milyar 198 milyon lira olan bütçesinin, 2023 için 5 milyar 480 milyon 588 bin olarak belirlendiğini kaydetti. Şentop, 2022 yılı ile kıyaslandığında yüzde 149,3 oranında bir artış olduğunu söyledi.

Kamu Denetleme Kurumu Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da kurumun 2023 bütçesinin sunumunda, 1 Ocak-15 Ekim tarihleri arasında KDK’ya 13 bin 708 başvurunun yapıldığını, geçen yıldan devreden dosyalar dâhil 14 bin 16 kararın verildiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...