TBMM Başkanı Çiçek: Sonucu içinize sindirin

TBMM Başkanı Çiçek: Sonucu içinize sindirin

GÜNDEM Haberleri

"Şu an ilk günkü hava yok. Daha normale doğru giden hava var. Herkesin sorumluluğu idrak etmesi gerekiyor."

Yücel Kayaoğlu ANKARA
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, seçim sonuçlarının bütün partiler tarafından özümsenmesini ve içine sindirmesi gerektiğini belirterek, "Seçim öncesi söylenenler artık geride bırakılmalı ve uzlaşma aranmalıdır" dedi.
Milletvekillerinin yemin etmesi ile birlikte görevi sona erecek olan TBMM Başkanı Çiçek, bir grup gazeteci ile seçim sonuçlarını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçici başkanlığı üstlenecek olan CHP'li Deniz Baykal görüşmesini değerlendirdi. Çiçek'in verdiği mesajlar şöyle:
"Baykal'ın Cumhurbaşkanı ile görüşmesini olumlu bulurum. Çünkü bu ülke her türlü meseleyi konuşarak, görüşerek, diyalog ile çözecek. Ortaya çıkan tablo açısından baktığımızda ise uzlaşarak çözecek. Diyaloga kapı aralayan her türlü çaba, gayret ve görüşme desteklenmesi gereken, tasvip edilmesi gereken bir durum. Anayasanın işleyişi bakımından da önemlidir. Artık seçimler geride kalmıştır. Herkes herkese ne söyleyecekse söyledi. Maalesef arzu etmediğimiz tarzda söyledi. Keşke bugünler dikkate alınarak daha ölçülü konuşulabilseydi. Keşke bu günler hesaba katılarak biraz daha uygun bir üslup kullanılabilseydi. Şimdi bu görüşmeler normal karşılanırdı. Kiminle Cumhurbaşkanı ile. Kimse kimseyi yok farz edemez. Ne ben partileri yok farz edebilirim, ne partiler cumhurbaşkanı yok farz edebilir. nbsp;
Cumhurbaşkanı ile Baykal'ın görüşmesi öncelikle diyalog kapılarını açmış olur. Ortada ciddi bir belirsizlik var. Ekonomi belirsizliği kaldıramaz. Devlet hayatı belirsizliği kaldıramaz. Seçim sonuçlarına bakarak herkesin beklentisi vardı. Ama millete küslük olmaz. Millet adına iş yapıyoruz. Söyleyeceklerimizi söyledik. Millet böyle tablo çıkardı. Herkes sonucu içine sindirecek, benimseyecek, özümseyecek ve diyalog yolu ile uzlaşarak, konuşarak çıkış yolu bulacaktır.
Erken seçim de bir çözümdür ama yollar denenmeden olmaz. Vatandaş başka çare kalmadı der ama dün bir, bugün iki, önce uzlaşmayı denemek, olumlu, yapıcı davranmak lazım. Bence şu an ilk günkü hava yok. Daha normale doğru giden hava var. Herkesin sorumluluğu idrak etmesi gerekiyor. Siyaset dışı çevrelerin de buna destek vermesi gerekiyor. Mademki Türkiye'de kutuplaşma var deniyor o zaman şimdi birleştirici olmak lazım."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...