Suriyelilerin suç oranı düşük

Düzenleyen:
Suriyelilerin suç oranı düşük

GÜNDEM Haberleri

Suriyeliler ile vatandaşlarımız karşı karşıya getirilmeye çalışılsa da rakamlar mültecilerin suça karışma oranının çok düşük olduğunu gösteriyor.

Ünsal Ergel ANKARA
G-20 zirvesi öncesi provokasyonlarla Suriyeliler ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirilmeye çalışılırken, Türkiye bu ülkeden topraklarına sığınan 3 milyon 49 bin 879 mülteciye kol kanat germeye devam ediyor. Mülteciler açısından dünyanın en cömert ülkesi konumunda olan Türkiye, Suriyeli mülteciler için 25 milyar dolarlık bir yardım bütçesi oluştururken, diğer dünya devletleri sadece 526 milyon dolar verebildi. Millî gelirinin yüzde 1’ine yakınını mülteciler için ayıran Türkiye’nin uyguladığı “Açık Kapı Politikası” çerçevesinde 3 milyon 49 bin 379 Suriyeli ülkemize sığındı. Suriyelilerin sadece barınma değil, başta sağlık, eğitim, gıda olmak üzere tüm ihtiyaçlarını karşılayan Türkiye, şu ana kadar 25 milyar doları sığınmacılar için harcadı. 26 milyon kez poliklinik hizmeti verilen Suriyelerin 1 milyon 143 bin 393’ü hastanede yatış hizmeti aldı. Ayrıca 224 bin 750 Suriyeli çocuk da Türkiye’de doğdu.
MÜLTECİ KILIĞINDA TÜRK DİLENCİ 
Türkiye’deki sığınmacılardan 2014’den günümüze suça karışanların miktarının 40 binden fazla olmadığını belirten yetkililer, bunun da Suriyeli nüfusa oranı açısından yüzde 1,32 olduğuna dikkat çektiler. Suriyelilerin suça karışma oranının 2016’ya göre yüzde 5 oranında azaldığını da açıklayan yetkililer, Türk dilencilerin kendilerini bu ülke vatandaşı gibi göstererek dilencilik yaptığını da söylediler. Türkiye’de sokak hareketi isteyen bazı terör örgütleri ve maşalarının özellikle halkı sokağa çekebilmek için Suriyelileri kullandığını da söyleyen hükûmet yetkilileri “3 milyon 50’e yakın Suriyelinin içinde elbette suç işleyenler var. Ancak Suriyelilerin suç işleme oranı, bizim kendi vatandaşlarımızın daha düşüktür. Rakamlar, halkı kışkırtanların aktardıklarıyla örtüşmemektedir” dediler.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...