20 milyarlık taşınma

Düzenleyen:
20 milyarlık taşınma

Ekonomi Haberleri

İlk etapta 10 sanayi sitesinin taşınacağını belirten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü “Taşınmanın devlete maliyeti 2 milyar 200 milyon lira olacak. 135 sanayi sitesinin maliyeti ise 20 milyar lira” dedi

Üretim Reform Paketi ile sanayide dönüşüm başlıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ilk etapta 9 ilde 10 sanayi sitesinin taşınacağını ve taşınma maliyetinin 2 milyar 200 milyon lirayı bulacağını söyledi. Türkiye’de aktif olarak 858 sanayi sitesi olduğunu bu sanayi sitelerinde ise yaklaşık 212 bin 141 iş yerinin bulunduğunu ifade eden Özlü “Bu iş yerlerinde ise 1 milyon 63 bin çalışan var. 1 milyonun üzerindeki çalışan sayısı imalat sanayimizde çalışan yaklaşık 5 milyon 300 bin çalışanın yüzde 20’sine tekabül ediyor” dedi. 
Küçük sanayi sitelerinde görev yapan sanayicilerin daha verimli ve geniş alanlarda üretim yapabilmeleri amacıyla sanayi sitelerinin şehrin makul mesafe dışında geniş alanlara taşınması gerektiğine dikkat çeken Özlü, şunları kaydetti: İlk aşamada hâlen faaliyette olan sanayi sitelerimizin envanterini çıkardık. İkinci aşamada yerleşim alanları içinde kalan sanayi sitelerimizin belirlenmesi çalışmasını yürüttük ve yaklaşık 858 sanayi sitemizin 135’inin şehir içinde kaldığını ve bunların taşınmasının uygun olacağına karar verdik. Bu 135 sanayi sitesinden yerleşim alanları içinde kalan bu sitelerden hangisinin öncelikle taşınması gerektiğinin çalışmasını yaptık. Bugün burada öncelikle taşınması öngörülen ve taşınması gereken 10 sanayi sitemizin yöneticileri ile bu illerin valileri, belediye başkanları bulunmaktadır. Taşınma konusu zoraki değil, gönüllülük esasına göre gerçekleşmesi gereken bir konu. Bu taşınmanın tarafları öncelikle mülk sahipleridir. Biz bankalık olarak bir koordinasyon faaliyeti yürüteceğiz. Bu taşınma faaliyetlerini koordine edip finansal olarak destekleyeceğiz.
Bu yıl itibarıyla sanayi sitelerine verilen desteğin 5 milyar 447 milyon TL olduğunu kaydeden Özlü “Hâlen de bu işlem devam ediyor. Kredilendirme işlemi gerçekleştirilen bugüne kadar 94 bin 565 iş yerinde yaklaşık 473 bin kişi çalışıyor. 10 adet sanayi sitesinin taşınmasının tahmini toplam bedeli 2 milyar 200 milyon TL’dir” dedi. Taşınması gereken 135 adet sanayi sitesi olduğunu dile getiren Özlü, bunların tahmini toplam taşınma maliyetinin ise 20 milyar TL olacağını vurguladı.

İŞTE O SANAYİ SİTELERİ 

Taşınma işlemlerine başlanan sanayi siteleri şöyle:  Isparta Merkez Yeni Sanayi Sitesi, Kastamonu Sanayi Sitesi, Kastamonu Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi, Düzce Sanayi Sitesi, Malatya Küçük Sanayi Sitesi, Elâzığ Merkez Sanayi Sitesi, Rize Küçük Sanayi Sitesi, Sivas Keresteciler, Marangozlar Sanayi ve Oto Tamircileri Küçük Sanayi Sitesi, 100. Yıl Küçük Sanayi Sitesi, Bursa Yenişehir ve Tokat Merkez Sanayi Sitesi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...